Ortopedimottagningen

Varje år behandlas ett stort antal hundar och katter med ortopediska skador och sjukdomar på AniCura Djursjukhuset Albano. Hos oss får ditt djur ett engagerat omhändertagande genom hela processen, från utredning och diagnostik till operation och eftervård. I Albanos operationsteam ingår bland andra Annika Bergström (Leg Vet, Dipl ECVS, Specialist i kirurgi, veterinärmedicine doktor) och Matthias Pruss (Leg Vet, Specialist i kirurgi).

Ett rutinerat ortopedteam

Albanos Ortopedteam behandlar patienter med många olika problem från rörelseapparaten. Tillväxtrubbningar, höftledsdysplasi, patellaluxation, diskbråck, ledbandsskador, frakturer och artros är exempel på skador och sjukdomar som våra patienter söker vård för. Många djur kommer via remiss hit med svårdiagnostiserade hältor och behov av mer avancerad behandling.

Det krävs förstås stor noggrannhet och erfarenhet för att ställa rätt diagnos. De veterinärer du möter hos oss  har genomgått vidareutbildning i hältor hos hund och har både rutin och erfarenhet.

Vi utför de allra flesta ortopediska ingrepp. Många av dessa kan åtgärdas med artroskopi - titthålskirurgi - utan att behöva öppna upp leden, en teknik med många fördelar. Patienten får oftast snabbare läkning och bättre prognos jämfört med ett motsvarande ingrepp där leden öppnas upp.

Nära samarbete med rehab

Ett ortopediskt ingrepp bör för bästa resultat följas av en individuell rehabiliteringsplan. På Albano följer vi upp alla patienter i nära samarbete mellan veterinär och sjukgymnaster på vår rehabiliteringsmottagning.

Vi har en välutrustad, modern rehabiliteringsmottagning med legitimerade sjukgymnaster som samarbetar nära med våra hältveterinärer.

Vi tar ansvar för ditt djurs behandling och vård, från diagnos till friskförklaring och erbjuder alltid uppföljning och kvalificerad rehabilitering. Du får ett skräddarsytt rehabprogram med råd, hemövningar och rehabilitering på djursjukhuset och våra sjukgymnaster finns med hela tiden som stöd.

Broschyrer

Läs mer i våra broschyrer nedan. 

Broschyr - Hältmottagningen

Broschyr - Artros hos hund

Broschyr - Artros hos katt

Broschyr - Artroskopi

Broschyr - Korsbandskada

Broschyr - Patellaluxation

Relaterade artiklar

Våra mottagningar

 • AniCura Djursjukhuset Albano är ett av Sveriges främsta akutdjursjukhus. Vi kan ta emot akut sjuka eller skadade djur utan tidsbeställning under samtliga våra öppettider, men ring om möjligt innan så att vi kan ge ditt djur bästa vård när ni kommer …

  Läs mer om detta

 • 2023-05-17 - Vi har för nuvarande inte öppet för att ta emot nya patienter till vår Beteendemottagning. Detta gäller både du som söker dig till oss på egen hand eller du som blir remitterad till oss. Om du redan har skickat in en önskan om bokad tid…

  Läs mer om detta

 • På bildmottagningen arbetar ett mycket rutinerat team som till sin hjälp har bland annat 5 ultraljudsmaskiner, 3 digitala röntgenenheter, en MR och en DT-scanner.

  Läs mer om detta

 • Problem från magtarmkanalen är relativt vanligt hos både hund och katt. Vi på Gastromottagningen utreder din hunds eller katts magproblem!

  Läs mer om detta

 • Hjärtgruppen på AniCura Djursjukhuset Albano ansvarar för utredning och behandling av patienter där hjärtsjukdom misstänks eller har konstaterats, samt så kallad ”screening” av friska hundar och katter med en ökad genetisk risk för att utveckla hjär…

  Läs mer om detta

 • Välkommen till Hudmottagningen på AniCura Djursjukhuset Albano! Här erbjuder vi undersökning, diagnostisering och behandling av sjukdomstillstånd såsom allergier, hud- och öroninfektioner, parasitinfestationer, håravfall och immunologiska sjukdomar…

  Läs mer om detta

 • Här tar vi emot din katt i ett väntrum helt fritt från hundar. Till oss kan du söka för de flesta åkommor din katt kan ha råkat ut för. Oftast får du träffa samma veterinär vid varje besök. Vi arbetar enligt Fear free och Cat friendly guidelines. Va…

  Läs mer om detta

 • Välkommen till Medicinmottagningen på AniCura Djursjukhuset Albano! Här tar vi hand om patienter som lider av invärtes sjukdomar, exempelvis hormonella rubbningar, lever- och njursjukdomar, urinvägsproblem och immunologiska sjukdomar. En utredning i…

  Läs mer om detta

 • AniCura Djursjukhuset Albanos Neurologimottagning har specialistkompetens och avancerade tekniska resurser för undersökning, utredning, diagnostisering och behandling av neurologiska sjukdomstillstånd.

  Läs mer om detta

 • Onkologimottagningen på AniCura Djursjukhuset Albano bedriver en högt specialiserad behandling och vård av hundar och katter med cancer och andra tumörsjukdomar. Vi har Sveriges längsta erfarenhet av onkologi för hund och katt! Till oss kan du komma…

  Läs mer om detta

 • Varje år behandlas ett stort antal hundar och katter med ortopediska skador och sjukdomar på AniCura Djursjukhuset Albano. Hos oss får ditt djur ett engagerat omhändertagande genom hela processen, från utredning och diagnostik till operation och eft…

  Läs mer om detta

 • Efter en skada eller operation är rehabilitering en mycket viktig del av behandlingen. Vi på Anicura Djursjukhuset Albano erbjuder anpassad behandling och träning med legitimerade sjukgymnaster/fysioterapeuter fem dagar i veckan!

  Läs mer om detta

 • Det är en speciell upplevelse att låta din hund få valpar eller din katt få ungar och går allt som det ska är det magiskt. Vår Reproduktionsmottagning finns där för att hjälpa dig genom en mycket spännande och omvälvande tid.

  Läs mer om detta

 • 2023-10-17 - I nuläget har vi inte möjlighet att boka tandpatienter hos oss på AniCura Djursjukhuset Albano. Vi kommer att uppdatera här om läget förändras. Vi hänvisar tandpatienter till våra AniCura-kliniker i region Stockholm.

  Läs mer om detta

 • Om ditt djur behöver läggas in för vidare utredning eller behandling är det vårdavdelningen som tar hand om honom eller henne. Här arbetar våra veterinärer och djursjukskötare på att skapa en stressfri och lugn miljö. Vi lägger mycket tid på omvårdn…

  Läs mer om detta

 • Vid ögonmottagningen på AniCura Djursjukhuset Albano undersöker, diagnostiserar och behandlar vi de allra flesta ögonrelaterade problem hos hund och katt.

  Läs mer om detta

Error

Ett fel har uppstått. Denna sida kanske inte längre svarar förrän den laddas om.