Neurologimottagningen

AniCura Djursjukhuset Albanos Neurologimottagning har specialistkompetens och avancerade tekniska resurser för undersökning, utredning, diagnostisering och behandling av neurologiska sjukdomstillstånd.

Vi diagnostiserar och behandlar neurologiska tillstånd hos hund och katt

En del symtom på sjukdom i nervsystemet hos hund och katt är medfödda medan andra kan uppstå till följd av traumatiska skador eller infektiösa och/ eller inflammatoriska sjukdomar. Olika sjukdomstillstånd kan ge likartade symtom som t ex förlamning, svaghet, ostadighet och kramper. Till de vanliga neurologiska sjukdomarna hör epilepsi och diskbråck.

Vid Neurologimottagningen arbetar dedikerad personal, veterinärer med specialistkompetens och erfarna sköterskor. Här finns de flesta tekniska hjälpmedel som kan behövas vid neurologiska utredningar och behandlingar. En av Sveriges två neurologer med europeisk specialistkompetens, Cecilia Rohdin, arbetar här. Albano är också det enda djursjukhuset i Sverige som har veterinärer med specialistkompetens inom såväl neurologi, som bilddiagnostik och kirurgi. 

AniCura Djursjukhuset Albano har ett flertal kirurger med kompetens att operera diskbråck, vilket innebär att vi i regel har möjlighet att ta emot patienter som blivit akut förlamande. Exempel på övrig neurokirurgi som utförs här är operation av lumbosakral stenos, arachnoidal divertiklar, stabilisering av kotfrakturer eller luxationer,samt vissa typer av hjärntumörer.

Här får ditt djur helt enkelt de bästa förutsättningar.

Nära samarbete med rehab

Rehabilitering kan i många fall vara en viktig del i behandlingen. På AniCura Djursjukhuset Albano finns en välutrustad, modern rehabiliteringsavdelning. Bemannad av legitimerade sjukgymnaster/fysioterapeuter i nära samarbete med våra övriga avdelningar. Möjlighet till kiropraktorbehandling finns. Vi tar ansvar för ditt djurs behandling och vård. Från diagnos till friskförklaring och erbjuder alltid uppföljning och kvalificerad rehabilitering. Du får ett skräddarsytt träningsprogram med råd, hemövningar och rehabilitering på djursjukhuset och våra sjukgymnaster finns med er hela tiden som stöd.

Vem kan boka en tid på neurologimottagningen? 

Ditt djur kan bli remitterat till oss från en annan veterinär. Du kan också själv kontakta oss direkt för att boka en tid för dig och ditt djur utan remiss. 

Broschyrer

Läs mer i våra broschyrer nedan. 

Broschyr - Neurologimottagningen

Broschyr - Epilepsi

Broschyr - Diskbråck

Broschyr - Vingelmops

Våra mottagningar

 • AniCura Djursjukhuset Albano är ett av Sveriges främsta akutdjursjukhus. Vi kan ta emot akut sjuka eller skadade djur utan tidsbeställning under samtliga våra öppettider, men ring om möjligt innan så att vi kan ge ditt djur bästa vård när ni kommer …

  Läs mer om detta

 • På bildmottagningen arbetar ett mycket rutinerat team som till sin hjälp har bland annat 5 ultraljudsmaskiner, 3 digitala röntgenenheter, en MR och en DT-scanner.

  Läs mer om detta

 • Problem från magtarmkanalen är relativt vanligt hos både hund och katt. Vi på Gastromottagningen utreder din hunds eller katts magproblem!

  Läs mer om detta

 • Hjärtgruppen på AniCura Djursjukhuset Albano ansvarar för utredning och behandling av patienter där hjärtsjukdom misstänks eller har konstaterats, samt så kallad ”screening” av friska hundar och katter med en ökad genetisk risk för att utveckla hjär…

  Läs mer om detta

 • Välkommen till Hudmottagningen på AniCura Djursjukhuset Albano! Här erbjuder vi undersökning, diagnostisering och behandling av sjukdomstillstånd såsom allergier, hud- och öroninfektioner, parasitinfestationer, håravfall och immunologiska sjukdomar…

  Läs mer om detta

 • Här tar vi emot din katt i ett väntrum helt fritt från hundar. Till oss kan du söka för de flesta åkommor din katt kan ha råkat ut för. Oftast får du träffa samma veterinär vid varje besök. Vi arbetar enligt Fear free och Cat friendly guidelines. Va…

  Läs mer om detta

 • Välkommen till Medicinmottagningen på AniCura Djursjukhuset Albano! Här tar vi hand om patienter som lider av invärtes sjukdomar, exempelvis hormonella rubbningar, lever- och njursjukdomar, urinvägsproblem och immunologiska sjukdomar. En utredning i…

  Läs mer om detta

 • AniCura Djursjukhuset Albanos Neurologimottagning har specialistkompetens och avancerade tekniska resurser för undersökning, utredning, diagnostisering och behandling av neurologiska sjukdomstillstånd.

  Läs mer om detta

 • Onkologimottagningen på AniCura Djursjukhuset Albano bedriver en högt specialiserad behandling och vård av hundar och katter med cancer och andra tumörsjukdomar. Vi har Sveriges längsta erfarenhet av onkologi för hund och katt! Till oss kan du komma…

  Läs mer om detta

 • Varje år behandlas ett stort antal hundar och katter med ortopediska skador och sjukdomar på AniCura Djursjukhuset Albano. Hos oss får ditt djur ett engagerat omhändertagande genom hela processen, från utredning och diagnostik till operation och eft…

  Läs mer om detta

 • Efter en skada eller operation är rehabilitering en mycket viktig del av behandlingen. Vi på Anicura Djursjukhuset Albano erbjuder anpassad behandling och träning med legitimerade sjukgymnaster/fysioterapeuter fem dagar i veckan!

  Läs mer om detta

 • Det är en speciell upplevelse att låta din hund få valpar eller din katt få ungar och går allt som det ska är det magiskt. Vår Reproduktionsmottagning finns där för att hjälpa dig genom en mycket spännande och omvälvande tid.

  Läs mer om detta

 • 2023-10-17 - I nuläget har vi inte möjlighet att boka tandpatienter hos oss på AniCura Djursjukhuset Albano. Vi kommer att uppdatera här om läget förändras. Vi hänvisar tandpatienter till våra AniCura-kliniker i region Stockholm.

  Läs mer om detta

 • Om ditt djur behöver läggas in för vidare utredning eller behandling är det vårdavdelningen som tar hand om honom eller henne. Här arbetar våra veterinärer och djursjukskötare på att skapa en stressfri och lugn miljö. Vi lägger mycket tid på omvårdn…

  Läs mer om detta

 • Vid ögonmottagningen på AniCura Djursjukhuset Albano undersöker, diagnostiserar och behandlar vi de allra flesta ögonrelaterade problem hos hund och katt.

  Läs mer om detta

Error

Ett fel har uppstått. Denna sida kanske inte längre svarar förrän den laddas om.