Våra kliniker går samman till AniCura Sweden AB

Vi vill informera våra kunder att från och med den 6 oktober 2023 kommer alla AniCura-kliniker i Sverige att gå samman till AniCura Sweden AB. Läs mer

Nyår närmar sig. Är ditt djur rädd för smällarna?

Vi erbjuder tider för konsultation och eventuell förskrivning av medicin med vår beteendeveterinär fram till nyår 2023. Boka din tid via vår onlinebokning eller genom att ringa oss!

Stockholm

AniCura Djursjukhuset Albano

Vi erbjuder de allra flesta tjänster inom sjuk- och friskvård för hund och katt; akutsjukvård, intensivvård, specialistveterinärer med spetskompetens inom ett stort antal områden, allmän veterinärvård, rehab och förebyggande vård. Alla dagar, året runt. Alltid med omtanke och kärlek till djuren. Läs mer om våra olika mottagningar längre ner på sidan.

För djurägare

Välkommen till AniCura Djursjukhuset Albano

Boka tid nu

Våra mottagningar

På Albanos olika mottagningar får ditt djur träffa veterinärer och sköterskor med särskild kompetens inom ett område. Vi tar emot många patienter via remiss, men du som djurägare kan också själv boka ett besök till någon av våra mottagningar.

Ett av Europas största och modernaste djursjukhus

AniCura Djursjukhuset Albano grundades 1980 och är idag ett av Europas största och modernaste djursjukhus.Vår storlek till trots vill vi bevara det nära och trygga i relationen till våra patienter. Vår strävan är att du som djurägare alltid ska känna dig personligt bemött och att du och ditt djur ska få bästa vård och service!

Verksamheten

 • Vi bedriver avancerad medicinsk och kirurgisk verksamhet och erbjuder specialistkompetens inom ett stort antal områden.
 • Här finns akut- och intensivvårdsavdelning med den senaste utrustningen för behandling och övervakning, stationärvårdsplatser, avskild infektionsavdelning för öppen och sluten vård samt separat hund- och kattavdelning.
 • Här finns en välutrustad bilddiagnostisk avdelning med MR-kamera, datortomograf och avancerad utrustning för ultraljud. Vi har också en av landets blodbanker för hund samt en modern rehabiliteringsavdelning med flera legitimerade sjukgymnaster/legitimerade fysioterapeuter.
 • AniCura Djursjukhuset Albano är ett etablerat veterinärmedicinskt kompetenscenter och fungerar som remiss- och utbildningsinstans för andra djursjukhus och djurkliniker.
 • Vi tar emot ca 45 000 besök om året varav ca 75 % hund, ca 24 % katt och ca 1 % övriga djur. Många kommer hit som remisspatienter från andra djursjukhus och kliniker.
Från kliniken

Senaste uppdateringar

 • Black Friday 2023

 • Behöver ditt djur hjälp på Nyårsafton? 🎆

Forskningsprojekt på Albano

Det pågår ett flertal forskningsprojekt här på Albano, nedan finner du ett antal av dessa men listan är långt ifrån komplett.

Träffa våra veterinärer direkt i mobilen

Besök i appen är kostnadsfria. Detta gäller oavsett tid och omfattar alla hundar och katter, både försäkrade och oförsäkrade. Ingen fråga är för stor eller liten, hör av dig till oss så hjälper vi er!
Läs mer om appen

Vill du ladda ner direkt?

Get it on Google PlayDownload on the App Store

Aktuellt

 • Årets blodgivarhund 2023

  För fjärde året i rad har AniCura utsett Årets Blodgivarhund. Hundar från olika AniCurakliniker i Sverige var nominerade och på blodgivardagen 14 juni utsågs den sjuåriga flatcoated retrievern Uno till vinnare och fick vara gäst i TV4 Nyhetsmorgon. Han har lämnat blod hela 18 gånger och kommer från Rockneby utanför Kalmar.
  Läs mer om detta

Error

Ett fel har uppstått. Denna sida kanske inte längre svarar förrän den laddas om.