Rehabiliteringsmottagningen

Efter en skada eller operation är rehabilitering en mycket viktig del av behandlingen. Vi på Anicura Djursjukhuset Albano erbjuder anpassad behandling och träning med legitimerade sjukgymnaster/fysioterapeuter fem dagar i veckan!

På rehabiliteringsmottagningen arbetar bara legitimerade sjukgymnaster eller legitimerade fysioterapeuter som i grunden är utbildade och legitimerade på humansidan.

I nära samarbete med djursjukhusets ortopeder och neurologer sätter vi upp en individuell behandlingsplan för varje patient.

Vi arbetar också med friska hundar som till exempel behöver träning och återhämtning efter tävling. Fråga oss gärna om individuella träningsupplägg!

Till hjälp har vi ett stort urval av redskap att använda vid behandlingar, bland annat en Water Treadmill,  vibrationsplatta, laser, TENS (transkutan elektrisk stimulering), pilatesbollar, cavaletti och akupunkturnålar.

Första besöket

När du kommer till oss första gången får du träffa en av våra leg. sjukgymnaster/leg. fysioterapeuter som förklarar hur skadan påverkar ditt djur, samt vad det kan innebära för framtiden.

Vi undersöker skadan och går igenom:  

 • Hur du som djurägare kan hjälpa ditt djur och vad djuret får och inte får göra under rehabiliteringen.
 • Hur ett individanpassat tränings- eller behandlingsprogram för ditt djur bäst ska läggas upp.
 • Hur lång tid och hur mycket rehabiliteringsträning som djuret behöver.
 • Vilka behandlingar, t.ex. massage och stretching som du själv kan utföra tillsammans med ditt djur mellan besöken.

Hos oss går det bra att komma på enstaka besök eller köpa klippkort för fem eller tio besök. Klippkortens gilitighetstid är ett år från utfärdande och gäller för ett djur.

Water Treadmill – vattengymnastik på löpband

Vi har två Water Treadmill där din hund eller katt får anpassad vattenträning som kan användas både som rehabilitering efter skada eller sjukdom och i förebyggande, upptränande syfte.

Vattengymnastiken är en kontrollerad och skonsam träningsform. Vattennivån och hastigheten på bandet anpassas beroende på skada, ålder och dagsform hos patienten. Vattnet avlastar lederna och ger ett motstånd som ökar med hastigheten på rörelsen. Träningen är avslappnande samtidigt som den på ett effektivt sätt bygger upp muskulatur.

Vattengymnastik passar även för friska hundar som behöver träna upp kondition, styrka och/eller gå ner i vikt.

Friskvårdskontroll

Friska och aktiva sällskaps- och tävlingshundar är också varmt välkomna till oss för genomgång av leg. sjukgymnast/fysioterapeut. Vi undersöker din hunds rörelser, muskulatur och leder. Vi analyserar undersökningsfynden utifrån vilken aktivitet din hund utför och ska klara av att utföra samt informerar dig som djurägare om ev behandlings- och träningsalternativ som bäst lämpar sig för din hund.

Vem kan boka en tid på rehabiliteringsmottagningen? 

Ditt djur kan bli remitterat till oss från en annan veterinär. Du kan också själv kontakta oss direkt för att boka en tid för dig och ditt djur utan remiss. 

Kontakta rehabiliteringsmottagningen

Rehabmottagningen har telefontid: 

Måndagar 14.30-15.00
Tisdagar och onsdagar 12.00-12.30
Torsdagar 10.30-11.00
Fredagar 10.00-10.30
OBS! Endast helgfria dagar.

Avvikande tider under sommaren 2024
v. 31 helt stängt
v.32 stängt torsdag & fredag

Telefon 08-505 304 87.

Välkommen att höra av dig med frågor och funderingar!

Broschyrer

Läs mer i våra broschyrer nedan. 

Broschyr - Artros hos hund

Broschyr - Artros hos katt

Broschyr - Artroskopi

Broschyr - Korsbandskada

Broschyr - Patellaluxation

Broschyr - Massageråd hund

Broschyr - Massageråd katt

Broschyr - Vattenträning

Broschyr - Välkommen till AniCura Rehab

Våra mottagningar

 • AniCura Djursjukhuset Albano är ett av Sveriges främsta akutdjursjukhus. Vi kan ta emot akut sjuka eller skadade djur utan tidsbeställning under samtliga våra öppettider, men ring om möjligt innan så att vi kan ge ditt djur bästa vård när ni kommer …

  Läs mer om detta

 • På bildmottagningen arbetar ett mycket rutinerat team som till sin hjälp har bland annat 5 ultraljudsmaskiner, 3 digitala röntgenenheter, en MR och en DT-scanner.

  Läs mer om detta

 • Problem från magtarmkanalen är relativt vanligt hos både hund och katt. Vi på Gastromottagningen utreder din hunds eller katts magproblem!

  Läs mer om detta

 • Hjärtgruppen på AniCura Djursjukhuset Albano ansvarar för utredning och behandling av patienter där hjärtsjukdom misstänks eller har konstaterats, samt så kallad ”screening” av friska hundar och katter med en ökad genetisk risk för att utveckla hjär…

  Läs mer om detta

 • Välkommen till Hudmottagningen på AniCura Djursjukhuset Albano! Här erbjuder vi undersökning, diagnostisering och behandling av sjukdomstillstånd såsom allergier, hud- och öroninfektioner, parasitinfestationer, håravfall och immunologiska sjukdomar…

  Läs mer om detta

 • Här tar vi emot din katt i ett väntrum helt fritt från hundar. Till oss kan du söka för de flesta åkommor din katt kan ha råkat ut för. Oftast får du träffa samma veterinär vid varje besök. Vi arbetar enligt Fear free och Cat friendly guidelines. Va…

  Läs mer om detta

 • Välkommen till Medicinmottagningen på AniCura Djursjukhuset Albano! Här tar vi hand om patienter som lider av invärtes sjukdomar, exempelvis hormonella rubbningar, lever- och njursjukdomar, urinvägsproblem och immunologiska sjukdomar. En utredning i…

  Läs mer om detta

 • AniCura Djursjukhuset Albanos Neurologimottagning har specialistkompetens och avancerade tekniska resurser för undersökning, utredning, diagnostisering och behandling av neurologiska sjukdomstillstånd.

  Läs mer om detta

 • Onkologimottagningen på AniCura Djursjukhuset Albano bedriver en högt specialiserad behandling och vård av hundar och katter med cancer och andra tumörsjukdomar. Vi har Sveriges längsta erfarenhet av onkologi för hund och katt! Till oss kan du komma…

  Läs mer om detta

 • Varje år behandlas ett stort antal hundar och katter med ortopediska skador och sjukdomar på AniCura Djursjukhuset Albano. Hos oss får ditt djur ett engagerat omhändertagande genom hela processen, från utredning och diagnostik till operation och eft…

  Läs mer om detta

 • Efter en skada eller operation är rehabilitering en mycket viktig del av behandlingen. Vi på Anicura Djursjukhuset Albano erbjuder anpassad behandling och träning med legitimerade sjukgymnaster/fysioterapeuter fem dagar i veckan!

  Läs mer om detta

 • Det är en speciell upplevelse att låta din hund få valpar eller din katt få ungar och går allt som det ska är det magiskt. Vår Reproduktionsmottagning finns där för att hjälpa dig genom en mycket spännande och omvälvande tid.

  Läs mer om detta

 • 2023-10-17 - I nuläget har vi inte möjlighet att boka tandpatienter hos oss på AniCura Djursjukhuset Albano. Vi kommer att uppdatera här om läget förändras. Vi hänvisar tandpatienter till våra AniCura-kliniker i region Stockholm.

  Läs mer om detta

 • Om ditt djur behöver läggas in för vidare utredning eller behandling är det vårdavdelningen som tar hand om honom eller henne. Här arbetar våra veterinärer och djursjukskötare på att skapa en stressfri och lugn miljö. Vi lägger mycket tid på omvårdn…

  Läs mer om detta

 • Vid ögonmottagningen på AniCura Djursjukhuset Albano undersöker, diagnostiserar och behandlar vi de allra flesta ögonrelaterade problem hos hund och katt.

  Läs mer om detta

Error

Ett fel har uppstått. Denna sida kanske inte längre svarar förrän den laddas om.