Kardiologimottagningen

På vår Hjärtmottagning på AniCura Regiondjursjukhuset Bagarmossen har vi ett kompetent team med veterinärer och sköterskor som är redo att möta dig och ditt djur vid misstanke om eller bekräftad kardiovaskulär sjukdom.

Detta kan innefatta allt från unga djur med blåsljud och medfödda missbildningar till äldre djur med förvärvade hjärtfel. Kardiologigruppen arbetar tätt med resterande avdelningar på djursjukhuset och är behjälpliga i alla frågor som rör kardiologi, exempelvis när en patient med hjärtsvikt är inskriven på vår Intensivvårdsavdelning eller när en patient får rytmrubbningar i samband med en operation.

Utöver klassiska patienter med hjärtfel tar vi emot patienter med hosta och luftvägsrelaterade symtom, patienter som presenterar med anamnes om kollaps samt högt blodtryck. Ofta kan vi snabbt komma vidare med exempelvis bilddiagnostik och endoskopiska undersökningar tack vare det täta samarbetet med vår Operationsavdelning.

Vi har ett tätt samarbete inom djursjukhuset, men vi har även ett fint samarbete med Hjärtgruppen på AniCura Djursjukhuset Albano. Där har vi valt att förlägga interventionella ingrepp, som behandling vid pulmonalisstenos eller PDA samt pacemaker-inplantation.

Utöver det kliniska arbete som veterinärerna i Hjärtgruppen vid AniCura Regiondjursjukhuset Bagarmossen utför så bedriver även samtliga veterinärer i gruppen klinisk forskning inom olika ämnesområden.

Våra diagnostiska möjligheter

Vi har en mycket fin ultraljudsmaskin med avancerad 3D-teknik. Vi har även en Holter (24-timmars EKG) som kan användas i upp till en vecka, ett EKG på plats hos oss samt ett telemetriskt EKG på vår intensivvårdsavdelning samt vårdavdelning. Vi har förmånen att kunna analysera exempelvis troponin I på djursjukhuset vilket ger mycket korta svarstider.

Avelsundersökningar

Förutom att behandla kardiovaskulära sjukdomar utför vi såklart även alla typer av avelsundersökningar, som HCM- och DCM-screeningar.

Remittera till oss

Vi tar med glädje emot remisser för utredning av blåsljud hos både unga och gamla djur, arrytmiutredningar, utredningar vid kollapser och patienter som har luftvägssymtom som till exempel hosta. Är du en remitterande veterinär som behöver hjälp i frågor om kardiologi har vi ett direktnummer som du gärna får ringa för hjälp i frågor om kardiologi. Detta nummer bemannas av för dagen schemalagd sköterska och veterinär.

Hjälpte den här artikeln dig?

Vänligen välj vad som passar din situation eller typ på egen hand. Vi uppskattar din feedback väldigt mycket.

Tack!

Vi uppskattar det verkligen

Relaterade artiklar

Våra avdelningar

 • Vi på AniCura Regiondjursjukhuset Bagarmossen gör allt vi kan för att säkerställa akut djursjukvård för Sveriges hundar och katter årets alla timmar. Vår akutmottagning är öppen dygnet runt årets alla dagar. Vi är ett av Sveriges största och moderna…

  Läs mer om detta

 • Hos oss på AniCura Regiondjursjukhuset Bagarmossen har vi ett dedikerat och prisbelönat anestesiteam bestående av legitimerade djursjukskötare och veterinärer. Anestesiteamet ställer höga krav på patientsäkerheten i narkos.

  Läs mer om detta

 • Vårt team består av erfaren personal som ständigt jobbar mot förbättring och optimering av bildkvalité och vård. Vi har möjlighet till avancerad bilddiagnostik med hjälp av vår utrustning - konventionell röntgen, datortomografi, magnetkamera och ult…

  Läs mer om detta

 • Även djur kan hamna i ett läge där en blodtransfusion kan utgöra skillnaden mellan liv och död. För att alltid kunna erbjuda svårt sjuka patienter livsviktig behandling behöver vi hjälp från friska djur och deras ägare för att blodprodukter alltid s…

  Läs mer om detta

 • Centralt i huset och nära akutmottagningen ligger vår intensivvårdsavdelning där de mest sjuka djuren med störst behov av vård och monitorering tas om hand. Där är det dedikerade veterinärer och sköterskor som arbetar dygnet runt.

  Läs mer om detta

 • På Medicinmottagningen på AniCura Regiondjursjukhuset Bagarmossen tar vi hand om patienter som lider av invärtes sjukdomar, exempelvis hormonella rubbningar, lever- och njursjukdomar, urinvägsproblem och immunologiska sjukdomar.

  Läs mer om detta

 • På vår Hjärtmottagning på AniCura Regiondjursjukhuset Bagarmossen har vi ett kompetent team med veterinärer och sköterskor som är redo att möta dig och ditt djur vid misstanke om eller bekräftad kardiovaskulär sjukdom.

  Läs mer om detta

 • Kattgruppen på AniCura Regiondjursjukhuset Bagarmossen är ett kompetent och engagerat team av veterinärer och sköterskor med extra kärlek till just katter.

  Läs mer om detta

 • På mottagningen för klinisk patologi har vi veterinärer med fördjupade kunskaper inom området.

  Läs mer om detta

 • Vi på AniCura Regiondjursjukhuset Bagarmossen har ett starkt kirurgiteam och tar gärna emot patienter i behov av mjukdelskirurgiska ingrepp. Med toppmodern utrustning, hög utbildningsnivå och långvarig erfarenhet bjuder vi våra patienter på bästa mö…

  Läs mer om detta

 • På Neurologimottagningen på AniCura Regiondjursjukhuset Bagarmossen diagnosticerar och behandlar vi neurologiska sjukdomar hos hund och katt.

  Läs mer om detta

 • Vi på Anicura Regiondjursjukhuset Bagarmossen har ett starkt ortopediteam och tar gärna emot ortopediska utredningar, både förstagångshältor och patienter för utredning av långvariga ortopediska problem. Med toppmodern utrustning, hög utbildningsniv…

  Läs mer om detta

 • Efter en skada eller operation är rehabilitering en mycket viktig del av behandlingen. Vi på AniCura Regiondjursjukhuset Bagarmossen erbjuder anpassad behandling och träning med legitimerade sjukgymnaster och inom rehabilitering vidareutbildade legi…

  Läs mer om detta

 • Att låta din hund få valpar eller din katt få ungar är en mycket speciell upplevelse och när allt går bra är det magiskt. Vi hjälper dig gärna genom den spännande och omvälvande tiden. Man kan ha stor nytta av att följa upp hunden under dräktigheten…

  Läs mer om detta

 • Om ditt djur behöver läggas in för vidare utredning eller behandling är det på vårdavdelningen ditt djur får bo. Här arbetar våra veterinärer, djursjukskötare och djurvårdare på att skapa en stressfri och lugn miljö. Vi lägger mycket tid på omvårdna…

  Läs mer om detta

 • På vår Ögonmottagning på AniCura Regiondjursjukhuset Bagarmossen jobbar ett helt team dedikerat specifikt till alla typer av ögonproblem som kan drabba våra sällskapsdjur. Ögonteamet består av veterinärer, legitimerad djursjukskötare samt djurvårdar…

  Läs mer om detta

Error

Ett fel har uppstått. Denna sida kanske inte längre svarar förrän den laddas om.