Akutmottagningen

Vi på AniCura Regiondjursjukhuset Bagarmossen gör allt vi kan för att säkerställa akut djursjukvård för Sveriges hundar och katter årets alla timmar. Vår akutmottagning är öppen dygnet runt årets alla dagar. Vi är ett av Sveriges största och modernaste djursjukhus med specialisering på hund och katt.

AniCura Bagarmossens akutmottagning är öppen 24 timmar om dygnet årets alla dagar. Akut sjuka djur från stora delar av landet tas emot av våra legitimerade djursjukskötare för en initial bedömning innan de träffar våra akutveterinärer. 

Vår personal

Våra sköterskor är extrautbildade i bland annat triagering, hjärt-lungräddning och flertal av dem har gjort vidare internationella certifieringar inom akut och intensivvård. Även våra veterinärer har gått igenom extrautbildning i hur man tar hand om akut sjuka hundar och katter samt hur man kommunicerar med djurägare i chock och under stressande och oroliga omständigheter.

Vid begränsat akutintag

Ibland drabbas vi av omständigheter som gör att vi behöver begränsa vårt akutintag till att enbart ta emot djur med livshotande tillstånd.

Exempel på direkt livshotande tillstånd där man alltid ska söka vård direkt:

 • Kraftigt påverkat allmäntillstånd/medvetandegrad
 • Svårt att andas
 • Kraftig blödning
 • Kramper
 • Kraftig smärta
 • Kan ej kissa
 • Hög feber eller låg kroppstemperatur
 • Får ej behålla mat/vatten
 • Akut uppkommen svullen buk
 • Ormbett

Ring oss gärna innan ni kommer in. Då har vi möjlighet att bedöma djurets tillstånd samt förbereda för er ankomst.

Är du osäker på om ditt djurs tillstånd är akut kan du antingen ringa oss eller kontakta våra veterinärer i AniCura-appen. Appen finns i AppStore och Google Play och heter helt enkelt ”AniCura”.  Rådgivning och veterinärbesök är kostnadsfritt i appen. Läs mer här.

Ta med ditt djurs mediciner om du åker in akut

Om ditt djur står på mediciner, se till att du tar med dig dem till djursjukhuset. Medicinerna kan behövas om ditt djur skrivs in hos oss. Detta eftersom vi inte alltid har alla medicinska preparat i lager och att det ibland kan ta tid att få dem levererade. 

Om ditt djur kan bära på smitta

Har du ett djur med hosta, diarré, kräkning, ett sår som varar eller klåda ber vi dig att behålla ditt djur i bilen eller utanför till dess att du har anmält dig i receptionen. Efter det hänvisas ni eventuellt till specifikt rum eller vår infektionsavdelning. Detta för att undvika eventuell smittorisk.

Löpande bevakning av ditt djurs tillstånd

Från och med mottagningen i väntrummet och hela tiden därefter gör vi kontinuerligt bedömningar av ditt djurs hälsostatus.  

Det kan förekomma väntetider

Ibland är patienttillströmningen stor och det kan tidvis uppstå väntetid på akutmottagningen. Ring därför helst innan du kommer hit, så har vi möjlighet att dirigera om dig till annat djursjukhus med kortare väntetid. Se övriga AniCura-kliniker här.

De djur som är svårast sjuka eller skadade prioriteras alltid, oavsett när de kommer till akuten. I övrigt tar vi hand om djuren i tur och ordning. OBS! För akuta besök debiteras alltid en jouravgift. Läs mer om akutkostnader här

Remittera till oss

Vi tar emot alla typer av akut sjuka hundar och katter i behov av livsuppehållande behandling 24 timmar om dygnet under årets alla dagar. 

Hjälpte den här artikeln dig?

Vänligen välj vad som passar din situation eller typ på egen hand. Vi uppskattar din feedback väldigt mycket.

Tack!

Vi uppskattar det verkligen

Våra avdelningar

 • Vi på AniCura Regiondjursjukhuset Bagarmossen gör allt vi kan för att säkerställa akut djursjukvård för Sveriges hundar och katter årets alla timmar. Vår akutmottagning är öppen dygnet runt årets alla dagar. Vi är ett av Sveriges största och moderna…

  Läs mer om detta

 • Hos oss på AniCura Regiondjursjukhuset Bagarmossen har vi ett dedikerat och prisbelönat anestesiteam bestående av legitimerade djursjukskötare och veterinärer. Anestesiteamet ställer höga krav på patientsäkerheten i narkos.

  Läs mer om detta

 • Vårt team består av erfaren personal som ständigt jobbar mot förbättring och optimering av bildkvalité och vård. Vi har möjlighet till avancerad bilddiagnostik med hjälp av vår utrustning - konventionell röntgen, datortomografi, magnetkamera och ult…

  Läs mer om detta

 • Även djur kan hamna i ett läge där en blodtransfusion kan utgöra skillnaden mellan liv och död. För att alltid kunna erbjuda svårt sjuka patienter livsviktig behandling behöver vi hjälp från friska djur och deras ägare för att blodprodukter alltid s…

  Läs mer om detta

 • Centralt i huset och nära akutmottagningen ligger vår intensivvårdsavdelning där de mest sjuka djuren med störst behov av vård och monitorering tas om hand. Där är det dedikerade veterinärer och sköterskor som arbetar dygnet runt.

  Läs mer om detta

 • På Medicinmottagningen på AniCura Regiondjursjukhuset Bagarmossen tar vi hand om patienter som lider av invärtes sjukdomar, exempelvis hormonella rubbningar, lever- och njursjukdomar, urinvägsproblem och immunologiska sjukdomar.

  Läs mer om detta

 • På vår Hjärtmottagning på AniCura Regiondjursjukhuset Bagarmossen har vi ett kompetent team med veterinärer och sköterskor som är redo att möta dig och ditt djur vid misstanke om eller bekräftad kardiovaskulär sjukdom.

  Läs mer om detta

 • Kattgruppen på AniCura Regiondjursjukhuset Bagarmossen är ett kompetent och engagerat team av veterinärer och sköterskor med extra kärlek till just katter.

  Läs mer om detta

 • På mottagningen för klinisk patologi har vi veterinärer med fördjupade kunskaper inom området.

  Läs mer om detta

 • Vi på AniCura Regiondjursjukhuset Bagarmossen har ett starkt kirurgiteam och tar gärna emot patienter i behov av mjukdelskirurgiska ingrepp. Med toppmodern utrustning, hög utbildningsnivå och långvarig erfarenhet bjuder vi våra patienter på bästa mö…

  Läs mer om detta

 • På Neurologimottagningen på AniCura Regiondjursjukhuset Bagarmossen diagnosticerar och behandlar vi neurologiska sjukdomar hos hund och katt.

  Läs mer om detta

 • Vi på Anicura Regiondjursjukhuset Bagarmossen har ett starkt ortopediteam och tar gärna emot ortopediska utredningar, både förstagångshältor och patienter för utredning av långvariga ortopediska problem. Med toppmodern utrustning, hög utbildningsniv…

  Läs mer om detta

 • Efter en skada eller operation är rehabilitering en mycket viktig del av behandlingen. Vi på AniCura Regiondjursjukhuset Bagarmossen erbjuder anpassad behandling och träning med legitimerade sjukgymnaster och inom rehabilitering vidareutbildade legi…

  Läs mer om detta

 • Att låta din hund få valpar eller din katt få ungar är en mycket speciell upplevelse och när allt går bra är det magiskt. Vi hjälper dig gärna genom den spännande och omvälvande tiden. Man kan ha stor nytta av att följa upp hunden under dräktigheten…

  Läs mer om detta

 • Om ditt djur behöver läggas in för vidare utredning eller behandling är det på vårdavdelningen ditt djur får bo. Här arbetar våra veterinärer, djursjukskötare och djurvårdare på att skapa en stressfri och lugn miljö. Vi lägger mycket tid på omvårdna…

  Läs mer om detta

 • På vår Ögonmottagning på AniCura Regiondjursjukhuset Bagarmossen jobbar ett helt team dedikerat specifikt till alla typer av ögonproblem som kan drabba våra sällskapsdjur. Ögonteamet består av veterinärer, legitimerad djursjukskötare samt djurvårdar…

  Läs mer om detta

Error

Ett fel har uppstått. Denna sida kanske inte längre svarar förrän den laddas om.