Vårdavdelningen

Om ditt djur behöver läggas in för vidare utredning eller behandling är det på vårdavdelningen ditt djur får bo. Här arbetar våra veterinärer, djursjukskötare och djurvårdare på att skapa en stressfri och lugn miljö. Vi lägger mycket tid på omvårdnad för ett snabbt och bra tillfrisknande.

Information till dig som har ett inskrivet djur 

Tack för att du gett oss förtroendet att ta hand om ditt djur. På vårdavdelningen behandlar vi djur med sjukdomar och skador som inte kan behandlas i hemmiljö. Hos oss på Anicura Regiondjursjukhuset Bagarmossen arbetar några av landets främsta veterinärer tillsammans med legitimerade djursjukskötare och djurvårdare med stor passion för vårt yrke och djurens bästa! 

Kontakt med veterinär

Behandlande vårdveterinär ringer upp dig som djurägare varje dag med en uppdatering om hur ditt djur mår samt vårdplan. I normalfallet ringer vi under eftermiddagen. Detta för att kunna ringa till dig med så mycket information som möjligt. Om tillståndet på ditt djur snabbt förändras kontaktar vi dig direkt. Vi kan behöva nå dig dygnet runt under tiden ditt djur är inskrivet hos oss. Därför är det viktigt att vi alltid har uppdaterade telefonnummer till dig/er som djurägare. Vid samtal med veterinär är du alltid välkommen att be om en aktuell kostnadsuppskattning. 

På vårdavdelningen

Under vårdtiden utförs de undersökningar och behandlingar som bedöms vara nödvändiga för den enskilde patienten i samråd med dig som djurägare. 

På vårdavdelningen har vi separata avdelningar för hund och katt. På respektive avdelning får alla djur en egen bur med en bädd och mjuka filtar att ligga på samt färskt vatten att dricka.

Mat serveras utifrån patientens näringsbehov och sjukdomstillstånd. Hundar rastas var 4:e timme eller efter veterinärens ordination. Katter har såklart sin egen toalåda i sin bur som töms regelbundet under dygnet. Miljön kring patienterna hålls stressfri och lugn dygnet runt och vår personal lägger mycket tid på omvårdnad med rastning, matning, medicinering och kärlek för att lära känna djuren som individer. 

De inneliggande djuren rastas i en inhägnad rastgård med kuperad terräng och varierande underlag, och med Nackareservatet som granne. Alla djur har såklart även halsband, sele och koppel på sig under rastningen av säkerhetsskäl.

Intensivvård 

På intensivvårdsavdelningen, IVA, vårdar vi de kritiskt sjuka och svårast skadade patienterna. IVA är till för de djur som är i behov av omfattande övervakning, avancerad behandling och omvårdnad. Här finns avancerad utrustning för monitorering och behandling samt personal med IVA-kompetens dygnet runt. Undersökningar och behandlingar som anses nödvändiga utförs i samråd med dig som djurägare. Om ditt djur förlorat mycket blod vid tex en olycka kan en blodtransfusion vara skillnaden mellan liv och död. Anicura Regiondjursjukhuset Bagarmossen har en egen blodbank i huset där vi har blod för dessa akuta lägen. Blodet kommer från våra fantastiska blodgivare, både hundar och katter, som ideellt ställer upp och donerar.  Vårdas ditt djur på IVA kan vi behöva komma i kontakt med dig med kort varsel och på obekväma tider beroende på ditt djurs sjukdomsförlopp. 

Vi har beredskap för akutkirurgi dygnet runt om ditt djur skulle behöva opereras akut. 

Besök under vårdtiden

De flesta patienter finner sig väl tillrätta hos oss. Det kan förekomma tillfällen när ett djur behöver sin familj. Då hör vi av oss och ber dig som djurägare att komma hit på besök. Om du som djurägare vill besöka ditt djur måste det bokas in i samråd med behandlande veterinär för att inte krocka med behandling eller planerade undersökningar. 

Hemgång efter vårdvistelse 

Tid för hemgång från vårdavdelningen bokas i samråd med behandlande veterinär. För att ha möjligheten att träffa behandlade veterinär hänvisar vi till hämtning under dagtid. Vid hemgång får du information om vad som gäller för ditt djurs omvårdnad avseende tex medicinering, mat och lämplig aktivitet närmsta tiden. För ditt djurs bästa och för ett snabbt tillfrisknande är det av största vikt att du följer dessa råd. Läs igenom hemgångsrådet ordentligt när du hämtar hem ditt djur så att du kan ställa eventuella frågor direkt på plats. Rekommenderade återbesök bokas i samband med hemgången. 

Om du undrar eller känner dig osäker över något i hemgångsrådet när ni väl är hemma är det bara att kontakta oss. Detsamma gäller om det uppstår problem. Vi finns här för er! Det är viktigt för oss att ditt djur mår bra efter vistelsen på vårt djursjukhus. Därför är ni alltid välkomna att kontakta oss på telefon 08-505 303 00.

E-recept

Recept förskrivs digitalt och finns att hämta på apotek. Vissa djurläkemedel kan vara beställningsvara. På 1177 kan du se dina recept och titta var läkemedlet finns i lager.

Försäkring 

De uppgifter som ligger till grund för din försäkring finns att läsa i ditt försäkringsbrev. Där finns även det försäkringsbelopp du har tecknat för ditt djur, vilken självrisk du har samt villkoren för försäkringen. Dvs om och vilka av djurets vårdkostnader ditt försäkringsbolag täcker. Vi har inte tillgång till era försäkringsuppgifter och kan därför inte svara på sådana frågor, så vi rekommenderar därför att ni kontaktar ert försäkringsbolag eller läser igenom ert försäkringsbrev för att se försäkringens omfattning. 

Oförsäkrade djur

Om ditt djur är oförsäkrat sker förskottsbetalning på 50% av den vid inskrivningstillfället uppskattade totalkostnaden. Resterande del betalas vid hemgång. 

Direktreglering

Om ditt djur är försäkrat och om vi har ditt försäkringsnummer kan vi, under vardag och kontorstid, hjälpa dig att direktreglera mot försäkringsbolaget. Det betyder att vi kontaktar försäkringsbolaget och att de återkommer med vad de ersätter för besöket. Vi tar då ut en administrationsavgift. Ibland kan försäkringsbolaget säga nej till direktreglering, då måste du betala hela summan på plats och själv kontakta ditt försäkringsbolag med kvitto för korrigering i efterhand. 

Helger

På helger har vi ett ökat tryck då vi är en av de få klinikerna med helgöppet. Detta kan bidra till att det tar längre tid innan du hör från oss. Veterinären ringer dig så snart denne har möjlighet. Under helger har vi ingen möjlighet att direktreglera mot försäkringsbolaget. Detta innebär att du behöver betala hela summan på plats vid eventuell hemgång under helgen. Vi är kontantfria. Du kan betala med konto-/kreditkort eller swish. Önskar du faktura eller avbetalning går det att ansöka om via Svea Ekonomi. Detta kan receptionen hjälpa dig med. 

Error

Ett fel har uppstått. Denna sida kanske inte längre svarar förrän den laddas om.