Vårdavdelningen

Om ditt djur behöver läggas in för vidare utredning eller behandling är det på vårdavdelningen ditt djur får bo. Här arbetar våra veterinärer och djursjukskötare på att skapa en stressfri och lugn miljö. Vi lägger mycket tid på omvårdnad för ett snabbt och bra tillfrisknande.

På vårdavdelningen behandlar vi ditt djur om sjukdomen eller skadan kräver mer avancerad behandling eller utrustning än vad hemmet kan erbjuda. Här görs också mer omfattande medicinska utredningar och förberedelser inför operationer. På vårdavdelningen behandlas även djur som kräver kontinuerlig observation och smärtlindring efter t.ex. större operationer.

Separata vårdavdelningar

Vårdavdelningen innefattar även vår infektionsavdelning, där patienter med misstänkt smittsamma sjukdomar som exempelvis diarré, kräkning, kattsnuva, lunginflammation eller ohyra behandlas. Alla våra vårdavdelningar är uppdelade med separata hund och kattavdelningar.

Miljön på vårdavdelningen

Hund- och kattavdelningarna ligger helt avskilda från varandra och vi försöker så långt det är möjligt även dela upp personalen mellan avdelningarna så de som jobbar med katterna inte hanterar hundar samma dag.

Under vårdtiden hos oss bor ditt djur i en egen stor bur med en mjuk bädd, filtar och fri tillgång till vatten. Buren har glasfront så att vi enkelt kan se hur patienten mår. Individuellt anpassad kost serveras minst tre gånger per dygn eller utifrån veterinärs ordination. Hundarna rastas ca. fem gånger per dygn eller efter behov. Katterna har även en egen toalåda med pellets och sand som rengörs flera gånger per dag. I varje kattbur finns ett litet hus som katterna antingen kan sitta uppepå och spana ifrån eller krypa in och gömma sig i.

Miljön är stressfri och lugn för att ditt djur ska få ett så snabbt och bra tillfrisknande som möjligt. Våra medarbetare ser efter ditt djur dygnet runt.

Vård och behandling

Under vårdtiden utför vi de undersökningar och behandlingar som bedöms vara nödvändiga för den enskilde patienten. Ansvarig veterinär ringer upp dig för att berätta hur ditt djur mår samt för att diskutera eventuellt fortsatta behandlingsplaner. Om större åtgärder än de som är planerade från början skulle behövas, kontaktar vi alltid dig innan.

Kontakt under vårdtiden

Om ditt djurs tillstånd försämras kontaktar vi alltid dig direkt. Det är därför av största vikt att du lämnar ett aktuellt telefonnummer, på vilket vi kan nå dig dygnet runt. Lämna gärna även uppgifter till "nära anhörig" om vi inte skulle komma fram på ditt telefonnummer.

Ansvarig vårdveterinär ringer dagligen upp dig efter att ditt djur skrivits in, dock inte på själva inskrivningsdagen om inte annat är bestämt.

Ibland kan det dröja till eftermiddagen innan vi ringer, beroende på att vi inväntar undersökningsresultat och provsvar, men vi ringer alltid.

Vi ber dig att i möjligaste mån inte ringa själv, utan avvakta tills dess att vi hör av oss. Då får du uppdaterad information av rätt person.

Vårdveterinären fortsätter att ringa dagligen och informera om ditt djurs tillstånd, vilka åtgärder som gjorts och vilka som planeras fram tills dess att ditt djur skrivs ut. Vid samtal med veterinär är du alltid välkommen att be om aktuell kostnadsuppskattning.

Hemgång efter vårdvistelse

Veterinären ringer upp dig inför hemgång, går igenom hemgångsråd och kostnader och kommer överens om när du kan hämta hem ditt djur.

Vanligtvis sker hemgång på eftermiddagen, mellan klockan 14 och 16. Djuret lämnas oftast hem av en sköterska på vårdavdelningen och vid behov får ni även träffa en sjukgymnast eller annan rehabiliteringsansvarig som går igenom en rehabplan för ditt djur.

Vid hemgången får du information om vad som gäller under den närmaste tiden. Det är av största vikt att du följer hemgångsråden avseende både medicinering, vård och lämplig aktivitet. Rekommenderade återbesök bör bokas i samband med hemgång. Dessa bokas i receptionen.

Om du undrar över något eller känner dig osäker på något i hemgångrådet bör du kontakta oss omgående. 

 

Error

Ett fel har uppstått. Denna sida kanske inte längre svarar förrän den laddas om.