Begränsat med tider för onlinebokning

Under sommaren är Bagarmossens primära fokus att ta hand om akuta patienter, och därför kan det vara svårt att boka en besökstid vissa dagar. Kom ihåg att du alltid är välkommen att söka hjälp hos oss akut, dygnet runt, årets alla dagar.

Rehabiliteringsmottagningen

Efter en skada eller operation är rehabilitering en mycket viktig del av behandlingen. Vi på AniCura Regiondjursjukhuset Bagarmossen erbjuder anpassad behandling och träning med legitimerade sjukgymnaster och inom rehabilitering vidareutbildade legitimerade djursjukskötare fem dagar i veckan.

Vi har ett engagerat team med långvarig erfarenhet bestående av legitimerad sjukgymnast och rehabiliteringssköterskor. Vi erbjuder konsultationer och individuellt anpassade träningsprogram. Vi har tillgång till Water Treadmill (vattentrask), laser och löpband. Vid behov hjälper vi även till att prova ut ortoser (stödskenor).

Rehabiliteringsmottagning för hund och katt

I nära samarbete med djursjukhusets ortopeder och neurologer sätter vi upp en individuell behandlingsplan för varje patient.

Vi arbetar också med friska hundar som till exempel behöver kompletterande träning inför till exempel jakt eller tävling. Även äldre hundar kan må bra av och få ett friskare, rörligare liv av friskvårdsträning. Fråga oss gärna om individuella träningsupplägg!

Till hjälp har vi ett stort urval av redskap att använda vid behandlingar, bland annat en Water Treadmill (se nedan), löpband, laser, balansbollar/redskap och cavaletti.

Water Treadmill – vattenträning på löpband

I vår Water Treadmill får din hund anpassad vattenträning som kan användas både som rehabilitering efter skada och/eller sjukdom samt i förebyggande, upptränande syfte.

Vattenträning i WTM är en kontrollerad och skonsam träningsform. Vattennivån och hastigheten på bandet anpassas beroende på skada, ålder och dagsform hos patienten. Vattnet avlastar lederna och ger ett motstånd som ökar med hastigheten på rörelsen. Träningen är avlastande samtidigt som den på ett effektivt sätt bygger upp muskulatur.

Vattengymnastik passar även för friska hundar som behöver träna upp kondition, styrka och/eller gå ner i vikt.

Första besöket

När du kommer till oss första gången får du träffa en av våra leg. sjukgymnaster som förklarar hur skadan påverkar ditt djur, samt vad det kan innebära för framtiden.

Vi undersöker skadan och går igenom:  

 • Hur du som djurägare kan hjälpa ditt djur och vad djuret får och inte får göra under rehabiliteringen.
 • Hur ett individanpassat tränings- eller behandlingsprogram för ditt djur bäst ska läggas upp.
 • Hur lång tid och hur mycket rehabiliteringsträning som djuret behöver.
 • Vilka behandlingar och övningar till exempel massage och stretching som du själv kan utföra tillsammans med ditt djur mellan besöken.

Hos oss går det bra att komma på enstaka besök eller köpa klippkort för fem eller tio besök. Klippkortens gilitighetstid är ett år från utfärdande och gäller för ett djur.

Friskvårdskontroll

Friska och aktiva sällskaps- och tävlingshundar är också varmt välkomna till oss för genomgång av leg. sjukgymnast. Vi undersöker din hunds rörelser, muskulatur och leder. Vi analyserar undersökningsfynden utifrån vilken aktivitet din hund utför och ska klara av att utföra samt informerar dig som djurägare om ev behandlings- och träningsalternativ som bäst lämpar sig för din hund.

Remittera till oss

Samtliga patienter med ortopediska eller neurologiska problem är välkomna, både de som genomgått kirurgi och de som behandlas konservativt. Vi tar även emot aktiva tränings- och tävlingshundar, arbetande hundar samt äldre och överviktiga hundar i behov av förebyggande
träning.

Hjälpte den här artikeln dig?

Vänligen välj vad som passar din situation eller typ på egen hand. Vi uppskattar din feedback väldigt mycket.

Tack!

Vi uppskattar det verkligen

Våra avdelningar

 • Vi på AniCura Regiondjursjukhuset Bagarmossen gör allt vi kan för att säkerställa akut djursjukvård för Sveriges hundar och katter årets alla timmar. Vår akutmottagning är öppen dygnet runt årets alla dagar. Vi är ett av Sveriges största och moderna…

  Läs mer om detta

 • Hos oss på AniCura Regiondjursjukhuset Bagarmossen har vi ett dedikerat och prisbelönat anestesiteam bestående av legitimerade djursjukskötare och veterinärer. Anestesiteamet ställer höga krav på patientsäkerheten i narkos.

  Läs mer om detta

 • Vårt team består av erfaren personal som ständigt jobbar mot förbättring och optimering av bildkvalité och vård. Vi har möjlighet till avancerad bilddiagnostik med hjälp av vår utrustning - konventionell röntgen, datortomografi, magnetkamera och ult…

  Läs mer om detta

 • Även djur kan hamna i ett läge där en blodtransfusion kan utgöra skillnaden mellan liv och död. För att alltid kunna erbjuda svårt sjuka patienter livsviktig behandling behöver vi hjälp från friska djur och deras ägare för att blodprodukter alltid s…

  Läs mer om detta

 • Centralt i huset och nära akutmottagningen ligger vår intensivvårdsavdelning där de mest sjuka djuren med störst behov av vård och monitorering tas om hand. Där är det dedikerade veterinärer och sköterskor som arbetar dygnet runt.

  Läs mer om detta

 • På Medicinmottagningen på AniCura Regiondjursjukhuset Bagarmossen tar vi hand om patienter som lider av invärtes sjukdomar, exempelvis hormonella rubbningar, lever- och njursjukdomar, urinvägsproblem och immunologiska sjukdomar.

  Läs mer om detta

 • På vår Hjärtmottagning på AniCura Regiondjursjukhuset Bagarmossen har vi ett kompetent team med veterinärer och sköterskor som är redo att möta dig och ditt djur vid misstanke om eller bekräftad kardiovaskulär sjukdom.

  Läs mer om detta

 • Kattgruppen på AniCura Regiondjursjukhuset Bagarmossen är ett kompetent och engagerat team av veterinärer och sköterskor med extra kärlek till just katter.

  Läs mer om detta

 • På mottagningen för klinisk patologi har vi veterinärer med fördjupade kunskaper inom området.

  Läs mer om detta

 • Vi på AniCura Regiondjursjukhuset Bagarmossen har ett starkt kirurgiteam och tar gärna emot patienter i behov av mjukdelskirurgiska ingrepp. Med toppmodern utrustning, hög utbildningsnivå och långvarig erfarenhet bjuder vi våra patienter på bästa mö…

  Läs mer om detta

 • På Neurologimottagningen på AniCura Regiondjursjukhuset Bagarmossen diagnosticerar och behandlar vi neurologiska sjukdomar hos hund och katt.

  Läs mer om detta

 • Vi på Anicura Regiondjursjukhuset Bagarmossen har ett starkt ortopediteam och tar gärna emot ortopediska utredningar, både förstagångshältor och patienter för utredning av långvariga ortopediska problem. Med toppmodern utrustning, hög utbildningsniv…

  Läs mer om detta

 • Efter en skada eller operation är rehabilitering en mycket viktig del av behandlingen. Vi på AniCura Regiondjursjukhuset Bagarmossen erbjuder anpassad behandling och träning med legitimerade sjukgymnaster och inom rehabilitering vidareutbildade legi…

  Läs mer om detta

 • Att låta din hund få valpar eller din katt få ungar är en mycket speciell upplevelse och när allt går bra är det magiskt. Vi hjälper dig gärna genom den spännande och omvälvande tiden. Man kan ha stor nytta av att följa upp hunden under dräktigheten…

  Läs mer om detta

 • Om ditt djur behöver läggas in för vidare utredning eller behandling är det på vårdavdelningen ditt djur får bo. Här arbetar våra veterinärer, djursjukskötare och djurvårdare på att skapa en stressfri och lugn miljö. Vi lägger mycket tid på omvårdna…

  Läs mer om detta

 • På vår Ögonmottagning på AniCura Regiondjursjukhuset Bagarmossen jobbar ett helt team dedikerat specifikt till alla typer av ögonproblem som kan drabba våra sällskapsdjur. Ögonteamet består av veterinärer, legitimerad djursjukskötare samt djurvårdar…

  Läs mer om detta

Error

Ett fel har uppstått. Denna sida kanske inte längre svarar förrän den laddas om.