Ögonmottagningen

På vår Ögonmottagning på AniCura Regiondjursjukhuset Bagarmossen jobbar ett helt team dedikerat specifikt till alla typer av ögonproblem som kan drabba våra sällskapsdjur. Ögonteamet består av veterinärer, legitimerad djursjukskötare samt djurvårdare som är Fear Free-certifierade.

Ögonskador och ögonsjukdomar hos hund och katt

Ögonskador kan uppstå av yttre våld mot huvud och ögon, men det finns också en rad ögonsjukdomar som inte är orsakade av yttre påverkan. En del kan också vara ärftligt betingade.

Om du misstänker att ditt djur har fått en skada eller sjukdom i ögat bör du alltid kontakta veterinär för undersökning. Även en skada som initialt förefaller vara enkel kan vid felaktig eller ingen behandling leda till bestående synnedsättning eller blindhet. Du bör därför alltid söka veterinärvård om djuret är svullet runt ögat och/eller visar symptom på smärta (kniper med ögat eller att ögat tåras), men också om ögat ser konstigt ut (t.ex ändrat färg) eller om det verkar som om djuret ser sämre.

Vår veterinär Sara Littorin är auktoriserad ögonlysare och har bokningsbara tider för både ögonlysning och ögonundersökning för hund och katt. Ring oss på 08-505 303 00 för att boka din tid.

Välkommen till oss!

  • Sara L

    Leg. Veterinär med specialistkompetens

  • Daniel

    Leg. Veterinär

Error

Ett fel har uppstått. Denna sida kanske inte längre svarar förrän den laddas om.