Patient hos oss

AniCura Regiondjursjukhuset Bagarmossen är ett stort djursjukhus som är öppet dygnet runt, året om. Det betyder att vi har många patienter hos oss som vi värnar väldigt mycket om. När du kommer till oss ska du alltid känna att du och din fyrbenta vän är i goda händer.

Om ditt djur behöver akut vård

På akutmottagningen ges möjlighet till veterinärbesök utan tidsbeställning. Här finns alltid en veterinär som arbetar i team med en eller två djursjukskötare eller djurvårdare.

Ring gärna till oss innan du kommer in. Detta eftersom vi då har möjligheta att antingen dirigera om dig om vi har hård belastning på akuten alternativt på bästa sätt hinna förbereda oss om du kommer in med med ett svårt skadat eller sjukt djur.

Vid ankomst till akutmottagningen görs en prioritering av patienterna, en så kallad triage utifrån strikta medicinska kriterier, baserat på hur skadade eller sjuka de är. Väntetiden kan därför variera och ändras under tiden ni sitter och väntar. Principen är att först hjälpa de djur vars tillstånd är mest akut.

Har du ett djur med hosta, diarré, kräkning, ett varande sår eller klåda ber vi dig att behålla ditt djur i bilen eller utomhus till dess att du har fått prata med våra receptionister. Detta då ditt djur eventuellt behöver tas in i ett specifikt rum eller via vår infektionsavdelning för att undvika eventuell smittspridning.

Om ditt djur står på mediciner, se till att du tar med dig dem till djursjukhuset. Medicinerna kan behövas om ditt djur skrivs in hos oss. Detta eftersom vi inte alltid har alla medicinska preparat i lager och att det ibland kan ta tid att få dem levererade. 

Din försäkring

De uppgifter som ligger till grund för din försäkring finns att läsa i ditt försäkringsbrev. Där finns även det försäkringsbelopp du har tecknat för ditt djur, vilken självrisk du har samt villkoren för försäkringen, det vill säga om och vilka av djurets vårdkostnader ditt försäkringsbolag täcker. Vi har inte tillgång till era försäkringsuppgifter och kan därför inte svara på frågor, så vi rekommenderar därför att du kontaktar ditt försäkringsbolag eller läser igenom ditt försäkringbrev för att se försäkringens omfattning. Ditt djurs försäkring kan ersätta vårdkostnader för skador och sjukdomar som uppkommit, efter det att du tecknat försäkringen, och som anses vara medicinskt motiverade.

Vi kan hjälpa dig med att direktreglera besökets kostnader mot ditt försäkringsbolag under försäkringsbolagets öppettider. Ibland går det inte att direktreglera trots att ditt försäkringsbolag är öppet för detta. Försäkringstekniska och/eller veterinärmedicinska orsaker kan vara orsaken. Du får då betala som vanligt för att sedan själv skicka in kvittot till försäkringsbolaget enligt deras riktlinjer.

Viktigt inför ditt bokade besök hos oss

Besök till polikliniken

Många blodvärden påverkas av födointag. Tänk därför på att ditt djur behöver vara fastande cirka 4-6 timmar inför eventuella blodprov vid besöket. Kom i god tid för anmälan i receptionen före besöket. Förbered gärna frågor till veterinären så att du kan få ut så mycket som möjligt av besöket.

Inför operation 

Vid tidsbeställd operation lämnar du ditt djur enligt överenskommelse, vanligtvis på morgonen, och kommer i samråd med oss överens om när du kan hämta hem ditt djur. Djuret undersöks alltid grundligt före narkos. För de hundar och katter som är över åtta års ålder rekommenderar vi att ett blodprov tas före dess att de sövs. Syftet med undersökning och blodprov är att upptäcka om ditt djur har någon invärtes sjukdom som ökar narkosrisken. Genom detta kan vi anpassa narkos och smärtlindring så att den blir så säker och effektiv som möjligt. Viktigt är att djuret har fastat innan narkosen.

Om du vet att ditt djur lider av någon sjukdom eller har reagerat onormalt på narkos eller medicin tidigare är det viktigt att du talar om detta för veterinären före operationen.

Om du har en bokad operationstid gäller olika saker för katt respektive hund, se nedan:

Inför operation - hund

Patienten ska vara fastad åtta timmar innan bokat besök, vatten får gärna stå framme. Om din hund får medicin på morgonen ska denna ges som vanligt. Diabetiker? Rådfråga din veterinär angående medicinering inför operation.

För att minska risken för infektion bör din hund vara nybadad inom den närmaste veckan före operation. Det är en stor fördel om din hunds päls är torr vid ankomst. En torr päls hjälper nämligen din hund att hålla värmen under operationen. Se även till att din hund är välrastad innan du kommer till oss.

Om din hund äter specialkost bör du ta med en liten matsäck.

Inför operation - katt

Patienten ska vara fastad åtta timmar innan bokat besök, vatten får gärna stå framme. Om din katt får medicin på morgonen ska denna ges som vanligt. Diabetiker? Rådfråga din veterinär angående medicinering inför operation.

Katter brukar i större utsträckning hålla sig rena själva, varför det är mindre viktigt att bada dem.

Efter operation

Om inget annat överenskommits ringer veterinären eller narkossköterskan upp dig efter det att operationen är klar. I samband med hemgång får du muntlig och/eller skriftlig information om hur du ska eftervårda ditt djur.

Besök för ultraljudsundersökning

Om ditt djur är inbokat för ultraljudsundersökning är det viktigt att det är fastande minst 4-6 timmar före besöket, vatten får gärna stå framme. Detta är viktigt delvis för att optimera undersökningens kvalitet men även i de fall vi behöver ge ditt djur lugnande medel. Det är också bra om ditt djur inte har kissat för att vi ska kunna bedöma urinblåsan och/eller ta urinprover. Observera att detta inte gäller vid undersökning av hjärtat.

Besök för röntgen

Kom i god tid innan röntgen, minst 15 minuter innan bokad tid. Ibland behöver djuren ges lugnande medel i samband med undersökning varför det är bra om dessa patienter är fastade minst 4-6 timmar före. De medel vi ger är: Dexdomitor (Dexmedetomidin) Butomidor (Butorfanol) Antisedan (Atipamezol). Var uppmärksam på eventuell karens.

Tack för att du

  • håller ditt djur i koppel eller bur vid vistelse inom hela djursjukhusets område (inne och ute).
  • respekterar våra åtskilda katt- och hundväntrum.
  • undviker starka parfymer av hänsyn till allergiker.
  • använder skoskydd, tvättar och spritar händerna.

Kattcentrum - Cat Friendly Clinic

På AniCura Bagarmossen har vi ett Kattcentrum har erhållit ISFM:s Gold standard-certifiering som kattvänlig klinik (Cat Friendly Clinic), vilket innebär att djursjukhuset uppfyller uppställda krav för att göra veterinärbesöken och vården så bra som möjligt för katterna.

Hos oss får uppfödare 20% på utvalda förebyggande tjänster.

Vi på AniCura Stockholms Regiondjursjukhus, dvs. Djursjukhusen Albano och Bagarmossen samt Gärdets Djurklinik, strävar hela tiden efter att bli bättre. Vi vill ge våra patienter det där lilla extra som är så viktigt i valet av klinik och djursjukhus. I den andan startade vi ett samarbete med uppfödare i Stockholmsregionen där drivande faktorer är inspiration, fackkunskap och utbyte av erfarenheter.

Error

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.