Viktiga handlingar vid köpet av valpen

När du hämtar valpen är det bra att veta vilka handlingar du bör få med dig från uppfödaren. Alla uppfödare inom Svenska kennelklubben (SKK) ska lämna ett antal dokument till sina valpköpare i samband med att valpen levereras.

  • Du ska få ett registreringsbevis
  • Ett köpeavtal
  • Ett intyg från veterinärbesiktning som inte får vara äldre än en vecka. Valpen ska vara vaccinerad och id-märkt vid leverans

Du ska även få med dig en blankett för ägaranmälan, fyll gärna i den tillsammans med uppfödaren om du är ovan. Det är lagkrav på att göra en ägaranmälan hos Jordbruksverket medan ägaranmälan hos SKK är valfritt. Innan du hämtar din valp bör du teckna en liv- och veterinärvårdsförsäkring för din hund, då den annars inte är försäkrad när ni lämnar uppfödaren.

Kontakta en veterinär

En digital valpskola för dig och din valp

I AniCuras digitala Valpskola hjälper vi dig som kommande eller ny hundägare med hur du skall ta hand om din nya familjemedlem. Här hittar du tips, råd och fakta som kan vara bra att ta del av innan valpköpet och när du väl fått hem din nya valp. De månatliga nyhetsbreven är anpassade efter valpens ålder. Anmäl dig och din valp kostnadsfritt idag så får du 20% rabatt på ett butiksköp samt vaccination!
Anmäl din valp till valpskolan här

Error

Ett fel har uppstått. Denna sida kanske inte längre svarar förrän den laddas om.