Välkommen till AniCuras hundrasguide

Valet av hundras bör baseras på din livsstil samt vad du önskar få ut av hundägarskapet. Som ansvarsfull hundägare är det viktigt att du läser på ordentligt så att du har kunskap om just den ras du är intresserad av, allt för att valet av ras ska bli så rätt som möjligt, både för hunden och för dig. Om du går i tankarna på att skaffa hund har du kommit helt rätt: Här kan du läsa mer om några vanliga hundraser samt ta ett roligt test för att se vilka raser som skulle kunna passa just dig!
Till guiden

Vilken hundras passar mig?

Hitta rätt ras för just dig

Kanske är det en ren sällskapshund du är ute efter eller så har du siktet inställt på träning och tävling. Om du är jägare letar du förmodligen efter en fyrbent kamrat som vill följa dig i skogen. Alla hundar är fantastiska följeslagare och familjemedlemmar, men våra hundar har under hundratals år utvecklats åt olika håll och besitter idag vitt skilda egenskaper och behov.

Matcha såväl dina som hundens behov

Hur ser ditt liv ut idag och hur passar en hund in i det? Vill du ha en stor eller liten hund? Ska den följa med ut på joggingturen, eller önskar du en myskompis? Hundens temperament och egenskaper spelar en stor roll för hur ert liv kommer att se ut tillsammans. Du kanske har föreställt dig en speciell hund du vill ha, men är du säker på att just den hunden är rätt ras för dig?

Testa vår hundrasguide!

Vill du veta mer om olika hundraser?

Vi har sammanställt en lista över några av de mest populära hundraserna för att hjälpa dig att förstå dem bättre. Vad har de avlats fram för att göra? Vilket temperament har en viss ras? Hur mycket aktivitet behöver den? Bläddra i vårt rasbibliotek för att lära dig mer om olika hundraser.

Error

Ett fel har uppstått. Denna sida kanske inte längre svarar förrän den laddas om.