Hund

Här hittar du all information för dig, som redan är hundägare, eller för dig som funderar på att skaffa hund. Läs artiklar och lär dig mer om hundens hälsa och sjukdomar. Prova hundrasguiden för att lista ut vilken hundras som passar dig bäst eller gå med i vår digitala och kostnadsfria valpskola.

Vilken hundras passar mig?

Testa vår hundrasguide och få förslag på hundraser som kan passa just dig!
Till hundrasguiden

AniCuras Valpskola

I AniCuras Valpskola hjälper vi dig som kommande eller ny hundägare med hur du skall ta hand om din nya familjemedlem. Här hittar du tips, råd och fakta som kan vara bra att ta del av, både innan valpköpet samt när du väl har fått hem din nya valp.
Läs mer om valpskolan

Hunden kan också få sitt eget julgodis!


Baka nyttiga julkakor till din hund. Lätt & smaskigt! Här är receptet och instruktionerna: 1 dl Blötfoder för katt eller hund 1 dl Fullkornsmjöl, 3 dl Havre, 1 tsk Olivolja, 1 dl Vatten, Kakformar 1) Värm ugnen till 180°c 2) Blanda alla ingredienserna utom vattnet i en skål. 3) Tillsätt tillräckligt med vatten för att degen ska fastna till en boll. Rör om tills det blir fast. 4) Rulla ut. 5) Använd kakformarna 6) Lägg på en plåt i mitten av ugnen. 7) Grädda i ca 15-20 minuter eller tills de börjar bli något gyllenbruna. Förvara i en lufttät behållare, och de kan hålla sig i veckor. Smaska på!

Ta hand om hundens tänder

Munproblem är ett vanligt problem hos många hundar. Vanligast är det med tandsten och dålig munhälsa hos hundar av små raser. Det finns flera saker du som hundägare kan göra för att förebygga en bra munhälsa hos din hund.
Läs mer under fakta och råd om hundar

Fakta och råd om hundar

Här finns över 200 artiklar med fakta och råd om hundar. Vi tror att ju mer kunskap du som djurägare har om din hund desto bättre förutsättningar har du för att ge din hund ett långt och hälsosamt liv.

Läs våra fakta och råd om hundar

Error

Ett fel har uppstått. Denna sida kanske inte längre svarar förrän den laddas om.