Stora raser kan ofta vara lugna då de är inomhus medan mindre hundar gärna är mer aktiva både i hemmet och utomhus. Det är inte nödvändigtvis så att en stor hund kräver en stor bostad förutsatt att man kan ge den tillräcklig med stimulans och motion. Men tänk också på hur du själv ställer dig till att dela utrymmet med en större hund om du bor i en mindre bostad. För hunden spelar det inte alltid så stor roll om den vistas i en liten lägenhet eller stor villa under dagen så länge den får sin dagliga motion och stimulans. Ta även hänsyn till andra utrymmen där du ska ha din hund som i bilen eller om du bor i stan och behöver färdas kommunalt med din hund.

Här kan du läsa mer om vilka olika raser som finns och hitta din hundras. Ett tips är att också läsa på om ensamhetsträning och hur du kan valpsäkra hemma innan valpen kommer. 

Kontakta en veterinär

En digital valpskola för dig och din valp

I AniCuras digitala Valpskola hjälper vi dig som kommande eller ny hundägare med hur du skall ta hand om din nya familjemedlem. Här hittar du tips, råd och fakta som kan vara bra att ta del av innan valpköpet och när du väl fått hem din nya valp. De månatliga nyhetsbreven är anpassade efter valpens ålder. Anmäl dig och din valp kostnadsfritt idag så får du 20% rabatt på ett butiksköp samt vaccination!
Anmäl din valp till valpskolan här

Error

Ett fel har uppstått. Denna sida kanske inte längre svarar förrän den laddas om.