Fri vård av hemlösas djur

Enligt en undersökning Socialstyrelsen genomförde 2011 saknar fler än 30 000 personer i Sverige ett fast boende. Många har sina djur som enda sällskap i en tuff tillvaro. Ofta kan en hund eller katt vara den enda man litar fullt ut på och vara den fasta punkt som ger djurägaren tillit och trygghet. Med en mindre bra ekonomi är det lätt att veterinärbesök och djurförsäkring bortprioriteras.

AniCura Västra Djursjukhuset – Faktum

Under flera års tid har AniCura Västra Djursjukhuset årligen fri vård av hemlösa djurägares sällskapsdjur. Initiativet startade i samarbete med Faktum och gensvaret har varit stort. Behovet är oändligt och tacksamheten stor. I tillägg till detta ges även fri akutvård till hemlösas djur året runt. Vill du veta mer om AniCura Västra Djursjukhusets samarbete med Faktum? Vänligen läs mer under AniCura Västra Djursjukhuset.

 

Robert veterinär

”Djuren är många gånger oerhört viktiga för de hemlösa. De skänker värme och trygghet i en väldigt tuff tillvaro, men även om viljan att ge dem god omsorg finns så finns inte möjligheten. Därför bestämde vi oss för att ordna en Faktumdag hos oss och det känns väldigt roligt att vårt arbete blivit så uppskattat”

Error

Ett fel har uppstått. Denna sida kanske inte längre svarar förrän den laddas om.