Nya rutiner för röntgen från SKK

De nya rutinerna gäller för dig som ska röntga din hunds höfter eller armbågar. Tjänsten innebär att du som djurägare betalar för avläsning och registrering av resultaten hos SKK innan du bokar tid hos oss.

När börjar de nya rutinerna att gälla?

De nya rutinerna börjar rullas ut under september 2020. Kontakta din lokala klinik för mer information.

Hur går det till?

Innan du bokar tid för röntgenundersökning behöver du göra en anmälan till SKK. Du går in på SKKs hemsida och under tjänsten ”SKK Röntgenavläsning” loggar du in med ditt bank-ID. Där lägger du sedan in uppgifter om din hund samt godkänner att resultatet av röntgenundersökningen får publiceras på skk.se. Du betalar också för avläsning av röntgenbilderna direkt med ditt kontokort. Betalningen är giltig ett år. Därefter bokar du tid hos oss. Kostnaden för själva röntgenundersökningen betalas på kliniken i samband med undersökningen.

Central bedömning och registrering av hundens höftleds- och armbågsledsstatus är ett led i Svenska Kennelklubbens (SKK) hälsoprogram och för ett antal raser ställs det krav på undersökning av föräldradjuren för att avkomman ska kunna registreras hos SKK.

Läs mer om höftleds- och armbågsledsröntgen här.

Fler nyheter

    Tävla om veterinärvård till din katt eller hund under ett år!
    Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och du är med och tävlar om vård för din katt eller hund i ett år till ett värde upp till 25 000kr! Gå till tävlingen nedan och läs våra fullständiga tävlingsvillkor och registrera dig för att tävla
    Tävla här!

    Error

    An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.