AniCura Västra Djursjukhuset öppnar för gratis vård av hemlösas djur

Tisdagen den 13 februari arrangerade AniCura Västra Djursjukhuset för sjuttonde året i rad Faktumdagen.

För sjuttonde året i rad öppnade AniCura Västra Djursjukhuset dörrarna för en hel dag av professionell vård av hemlösas djur. Samarbetet med Faktum inleddes 2008 för att hjälpa personer som lever i hemlöshet och socialt utanförskap och deras fyrfota vänner. Faktumdagen har blivit en tradition för både hemlösa och anställda på AniCura Västra Djursjukhuset.

Djur är viktiga för oss människor och för personer som lever i utsatthet kan de vara rent livsavgörande. Den kärlek, värme och trygghet som ett djur kan ge kan vara det som gör att man orkar ta sig igenom en i övrigt väldigt tuff tillvaro, säger Emma Lindblad-Åström chefsveterinär på AniCura Västra Djursjukhuset.

Under tisdagen besökte totalt 40 hundar och katter tillsammans med sin ägare djursjukhuset för att ta del av gratis vård för sitt djur. Förutom vård av djuren hade djursjukhuset också samlat in diverse hund- och kattsaker som djurägarna fick plocka med sig, tex. hund/katt-bäddar, koppen, burar, täcken, leksaker m.m. vilket också var mycket uppskattat. 

- Det har varit en fantastiskt fin dag och många har delat med sig av sina gripande livshistorier. Det vi alla har gemensamt är kärleken för våra husdjur och viljan att göra det bästa för våra fyrfotade vänner. Jag har träffat många tacksamma djurägare idag och deras fina hundar och katter, säger Catharina Schepens, djursjukhuschef. 

Inför Faktumdagen bokas djuren in via Faktum och det kan handla om allt ifrån förebyggande åtgärder såsom seniorkontroller och kloklippning till mer omfattande åtgärder som utredningar och operationer. Alla hundar och katter som kommer blir vaccinerade om djurägaren önskar det och får med sig en påse foder från Dechra efter besöket. Deras hussar och mattar bjuds även på fika.

- Vi vet också att man som djurägare alltid vill det bästa för sitt djur men i vissa fall finns inte den ekonomiska möjligheten. De som startade djursjukhuset upprättade redan då en Faktumfond och en Faktumdag för att på så sätt kunna hjälpa dem som verkligen behöver det. Detta är en dag som alltid förknippas med mycket kärlek och glädje hos oss som jobbar på djursjukhuset, säger Emma Lindblad-Åström.

Samarbetet med Faktum innebär också att personer som lever i hemlöshet och socialt utanförskap kan ansöka om gratis akutvård för sina djur året runt på AniCura Västra Djursjukhuset. All vård under Faktumdagen bekostas av djursjukhuset och under resten av året används pengar från Faktumfonden för att bekosta fri akutdjursjukvård av hemlösas djur.

Fler nyheter

Error

Ett fel har uppstått. Denna sida kanske inte längre svarar förrän den laddas om.