Narkosmedlet Propofol i djursjukvården

Media har på senare tid rapporterat om den brist på narkosmedel som råder inom vården och då särskilt propofol som är ett viktigt narkosmedel vid intensivvård av patienter med coronavirusinfektion/COVID-19.

Inom AniCura är vi väl medvetna om den rådande bristen på narkosmedlet propofol och vill ta vårt ansvar för att säkra tillgången på detta narkosmedel för svårt sjuka människor. Samtliga av våra kliniker har kompetens att söva med alternativa narkosmedel och vi har sedan några veckor tillbaka styrt våra narkoser mot användning av narkosmedel som inte är kritiska för humanvården.

Du som djurägare behöver med andra ord inte vara orolig för att vi inte ska kunna operera ditt djur om så krävs. Vi står i nära dialog med representanter från humanvården för att se hur vi på bästa sätt kan bistå dem om en total brist på läkemedel och utrustning skulle uppstå. I dagsläget finns det ingen anledning till oro då våra djursjukhus och kliniker alltjämt kan ta emot, vårda och behandla sjuka och skadade patienter.

Fler nyheter

Error

Ett fel har uppstått. Denna sida kanske inte längre svarar förrän den laddas om.