Narkosmedlet Propofol i djursjukvården

Media har på senare tid rapporterat om den brist på narkosmedel som råder inom vården och då särskilt propofol som är ett viktigt narkosmedel vid intensivvård av patienter med coronavirusinfektion/COVID-19.

Inom AniCura är vi väl medvetna om den rådande bristen på narkosmedlet propofol och vill ta vårt ansvar för att säkra tillgången på detta narkosmedel för svårt sjuka människor. Samtliga av våra kliniker har kompetens att söva med alternativa narkosmedel och vi har sedan några veckor tillbaka styrt våra narkoser mot användning av narkosmedel som inte är kritiska för humanvården.

Du som djurägare behöver med andra ord inte vara orolig för att vi inte ska kunna operera ditt djur om så krävs. Vi står i nära dialog med representanter från humanvården för att se hur vi på bästa sätt kan bistå dem om en total brist på läkemedel och utrustning skulle uppstå. I dagsläget finns det ingen anledning till oro då våra djursjukhus och kliniker alltjämt kan ta emot, vårda och behandla sjuka och skadade patienter.

Fler nyheter

    Tävla om veterinärvård till din katt eller hund under ett år!
    Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och du är med och tävlar om vård för din katt eller hund i ett år till ett värde upp till 25 000kr! Gå till tävlingen nedan och läs våra fullständiga tävlingsvillkor och registrera dig för att tävla
    Tävla här!

    Error

    An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.