Poliklinikavdelningen

Det är på polikliniken de inledande undersökningarna görs på ditt djur och här får du oftast träffa både veterinär och sköterska.

Ett "vanligt" veterinärbesök

Har du beställt tid hos oss på AniCura Falu Djursjukhus för att få hjälp med ditt djur så hamnar du oftast först på den polikliniska avdelningen. Avdelningen består idag av nio undersökningsrum, ett röntgenrum och två ultraljudsrum, några av rummen är specialutrustade för specifika undersökningar t.ex. ögonundersökningar och hjärtultraljud. Några rum har egen ingång direkt utifrån, vilket är en fördel om ditt djur blir stressat av att sitta i väntrummet bland andra djur.

Utifrån symtomen som djuret har och efter en inledande undersökning på ditt djur, där du oftast får träffa både veterinär och sköterska, så går man eventuellt vidare med olika provtagningar och mer ingående undersökningar som t.ex. röntgenkontroll ultraljud eller datortomografi. 

Förutom att hjälpa djur med symtom på sjukdom så utför vi också andra undersökningar på polikliniken såsom höftledsröntgen, vaccinationer, ögonlysning, dräktighetsundersökning, besiktning av valp-/kattkullar m.m.

Relaterade artiklar

Våra avdelningar

 • Det är på polikliniken de inledande undersökningarna görs på ditt djur och här får du oftast träffa både veterinär och sköterska.

  Läs mer om detta

 • Det kan vara svårt att själv avgöra om ditt djur behöver komma till veterinär omgående eller på ett bokat besök. Kontakta oss gärna per telefon för rådgivning. Vi har öppet för akuta sjukdoms- och olycksfall måndag - lördag.

  Läs mer om detta

 • Om ditt djur behöver stanna för vidare utredning eller vård skrivs djuret in på stationärvårdsavdelningen. På avdelningen vårdas även djur efter operation.

  Läs mer om detta

 • På vår operationsavdelning utför vi dagligen planerade och akuta operationer såsom kastration, kejsarsnitt, endoskopi, tandsanering, operation av urinstenar, omfattande sårskador, livmoderinflammation, magomvridning, ortopediska ingrepp mm. Hundar o…

  Läs mer om detta

 • Välkommen till AniCura Falu Djursjukhus rehabavdelning!

  Läs mer om detta

 • Vi på AniCura Falu Djursjukhus har två laboratorier med modern utrustning där vi utför analyser på hud, blod, urin, avföring och andra kroppsvätskor.

  Läs mer om detta

Error

Ett fel har uppstått. Denna sida kanske inte längre svarar förrän den laddas om.