Laboratorium

Vi på AniCura Falu Djursjukhus har två laboratorier med modern utrustning där vi utför analyser på hud, blod, urin, avföring och andra kroppsvätskor.

Analyser på vårt laboratorium

Analyser utförs inom områdena klinisk kemi, hematologi, bakteriologi, cytologi, parasitologi, endokrinologi samt hormonprovet progesteron som är ett viktigt och användbart prov i samband med parning av hund. De prover som analyseras på plats ger djurägaren ett snabbt svar med hög kvalitet.

En del prover har vi inte möjlighet att analysera här på AniCura Falu Djursjukhus utan dessa prover måste skickas till andra laboratorier. Det kan ta några dagar upp till någon vecka att få svar på dem. Vi hjälper även till att ta prover som ska skickas för olika genanalyser.

På våra labb arbetar legitimerade biomedicinska analytiker.

Våra medarbetare på labbet

Våra avdelningar

 • Det är på polikliniken de inledande undersökningarna görs på ditt djur och här får du oftast träffa både veterinär och sköterska.

  Läs mer om detta

 • Det kan vara svårt att själv avgöra om ditt djur behöver komma till veterinär omgående eller på ett bokat besök. Kontakta oss gärna per telefon för rådgivning. Vi har öppet för akuta sjukdoms- och olycksfall måndag - lördag.

  Läs mer om detta

 • Om ditt djur behöver stanna för vidare utredning eller vård skrivs djuret in på stationärvårdsavdelningen. På avdelningen vårdas även djur efter operation.

  Läs mer om detta

 • På vår operationsavdelning utför vi dagligen planerade och akuta operationer såsom kastration, kejsarsnitt, endoskopi, tandsanering, operation av urinstenar, omfattande sårskador, livmoderinflammation, magomvridning, ortopediska ingrepp mm. Hundar o…

  Läs mer om detta

 • Välkommen till AniCura Falu Djursjukhus rehabavdelning!

  Läs mer om detta

 • Vi på AniCura Falu Djursjukhus har två laboratorier med modern utrustning där vi utför analyser på hud, blod, urin, avföring och andra kroppsvätskor.

  Läs mer om detta

Error

Ett fel har uppstått. Denna sida kanske inte längre svarar förrän den laddas om.