Så väljer du rätt foder till din hund

Att hitta rätt foder i djungeln av hundmat kan vara en utmaning även för den mest erfarna hundägaren. Utbudet av torr, konserverad och färsk mat är enorm och det kan vara svårt att hitta den perfekta matchen för ditt husdjur. Här kommer vår guide på hur du ser till att din lurviga vän får i sig allt den behöver.

En hälsosam kost är avgörande för att din hund ska hålla sig frisk och få alla näringsämnen den behöver. En bra start är att be din uppfödare eller veterinär om att ta reda på vad som är rätt för just din hund. Det finns tyvärr ingen garanti för att maten du serverar uppskattas av hunden. Oavsett vad "experterna" säger, så måste också ditt djurs smaklökar bli tillfredsställda. Därför är det lämpligt att prova olika slags foder för att se vilken sort som passar din hund.

Så istället för att ge exempel på vilka märken man ska köpa belyser vi några av de viktigaste riktlinjerna när man väljer hundfoder.

Att välja hundmat

Din hunds näringsbehov beror på hundens ålder, storlek, ras, vikt och aktivitetsnivå. Dessa faktorer är också avgörande för vilken mat som passar bäst. Allergier måste också beaktas.

Rätt mängd av foder innehåller alla näringsämnen, i form av protein, fett, mineraler och vitaminer, som din hund behöver. Hundfoder finns som torr, färsk eller konserverat foder - prova vad som bäst passar din hund bäst.

Oavsett vilket foder du väljer är det bättre att mata vid bestämda tider än att lämna maten framme hela dagen. Medan katter kan snacksa när de känner för det, äter många hundar allt som serveras. Så var försiktig med doseringen och anpassa till hundens vikt och aktivitetsnivå. Kontakta din veterinär om du är osäker!

Låt oss guida dig

Precis som för mat för människor får du vad du betalar för när det gäller produkter och ingredienser. Tveka inte att kontakta oss om du behöver hjälp eller har frågor angående ditt husdjurs mat. Här hittar du information om AniCuras butiker

Kontakta en veterinär

Error

Ett fel har uppstått. Denna sida kanske inte längre svarar förrän den laddas om.