Butik

Många av våra djursjukhus och kliniker har även en butik där vi erbjuder ett stort urval av marknadens bästa kattfoder. I vårt sortiment finns också en mängd djurvårdsartiklar som schampo, öron- och ögonrengöring, vitamin- och kosttillskott mm.

Foder

Det finns en uppsjö av foder för din katt och det är inte alltid lätt att veta vilket som är bäst. Det är flera aspekter som spelar in när du ska välja foder till din katt-  ålder, hur mycket katten rör sig, pälskvalitet, smakpreferenser och eventuella sjukdomar.

Våra katter behöver lättsmält foder som katten kan tillgodogöra sig, som ger rätt mängd energi, vitaminer och mineraler i en bra balans. Det finns olika sätt se till att katten får i sig detta och ett sätt är att ge den ett torrfoder eller blötfoder av en hög kvalitet.

Fodret som du köper hos veterinär kommer från tillverkare som forskar fram och utvecklar näringsriktigt foder som ger bra förutsättningar för ett hälsosamt liv. I våra butiker har vi medicinska foder för exempelvis övervikt, diabetes mellitus, gastrointestinala sjukdomar, dermatologiska rubbningar (t ex foderöverkänslighet), urinsten, njursjukdomar, leversjukdomar, hjärtsjukdomar, tandsjukdomar, foder för åldrande och för återhämtning.

Den gemensamma nämnaren för allt foder som säljs hos oss är att det genomgående är foder av hög kvalitet, speciellt utvalt på vetenskapliga grunder samt rekommenderat av din veterinär.

Kostrådgivning

För att tillgodose kattens alla näringsbehov måste dagsransonen av mat innehålla en mängd olika näringsämnen, både i rätta proportioner och i rätt mängd. Tänk på att din katt har olika utfodringsbehov under olika stadier i livet. Särskilda behov kan uppstå på grund av sjukdom eller oförmåga att ta upp ett särskilt näringsämne. Även faktorer som kattens aktivitetsnivå, storlek, ras och ålder spelar in vid val av foder. Vi har stor kompetens inom näringslära för djur, och vi hjälper dig gärna med att välja ett foder som är anpassat för just din katts särskilda behov.

Kontakta en veterinär

Error

Ett fel har uppstått. Denna sida kanske inte längre svarar förrän den laddas om.