Vi gör vår del: En uppdatering kring COVID-19

Kära djurägare, På AniCura fortsätter hälsa, säkerhet och välbefinnande för våra patienter, våra medarbetare och samhället i stort att vara vår främsta prioritet även under den pågående COVID-19-pandemin.

Vi är alla väl medvetna om att det viktigaste här och nu är att förhindra spridningen av viruset, och vi har alla ett personligt ansvar att bidra. Som företag i en bransch som tillhandhåller samhällsviktiga tjänster i form av akut djursjukvård för våra sällskapsdjur, har vi fokus på att fortsatt kunna att erbjuda trygg veterinärvård av högsta kvalitet. Samtidigt är det av yttersta vikt att vi kan upprätthålla en säker arbetsmiljö för våra medarbetare och ett tryggt mottagande för alla som kommer in genom våra dörrar.

Situationen utvecklas dagligen, och våra åtgärder anpassas allt eftersom förutsättningarna förändras och vi lär oss mer om COVID-19 och de effekter situationen har på samhället. Vi vill gärna ge dig som djurägare insyn i vilka åtgärder vi vidtagit inom hela AniCura Sverige.

Våra medarbetare

Vi vill vara helt säkra på att våra medarbetare, som fortsätter att tillhandahålla viktiga tjänster för behövande djur i denna situation, har en trygg och säker arbetsmiljö. Därför har vi bland annat infört

 • Tydliga riktlinjer för hygien, rengöring och desinfektion på våra kliniker, samt instruktioner avseende användning av skyddsutrustning. Som ni alla är medvetna om råder det stor brist på skyddsutrustning i samhället, och vi prioriterar på ett ansvarsfullt sätt för ett säkert men sparsamt arbetssätt i våra verksamheter
 • Tydlig kommunikation kring hur vi bemöter och interagerar med djurägare för att ge stöd till medarbetare och besökare, till exempel vad gäller att hålla säkra avstånd och bästa hygien
 • Särskilt ekonomiskt stöd till medarbetare som drabbas av COVID-19, för att hjälpa dem genom en vad som annars kan vara en tuff ekonomisk period

Djurägare och djur

Förutom de åtgärder vi vidtar för att skydda våra medarbetare, har vi också åtagit oss att leverera vård av högsta kvalitet till ditt djur. Men vi behöver din hjälp!

Följande gäller på våra verksamheter (lokala avvikelser förekommer):

 • Fyrfota vänner får komma in med matte eller husse
  Vi vill begränsa antalet besökare till endast en person. Medföljande får gärna vänta utanför.
 • Vi hälsar dig välkommen utan att ta i hand
  Virus trivs på händerna. Undvik därför att röra vid ditt ansikte, något vi gör 4-16 gånger per timme utan att tänka på det.
 • Noggrann handtvätt flera gånger om dagen
  Tvätta händerna med tvål och varmt vatten under minst 20 sekunder, före och efter ditt besök.
 • Hosta och nys i armvecket eller i pappersnäsduk
  Inte i händerna! Näsduken slänger du efter användning.
 • Vi håller högsta hygienkrav
  Våra kliniker har stort fokus på hygien och rengörs och desinficeras enligt gällande policy.
 • Vi hämtar ditt djur ute om det är lämpligt eller om du som djurägare hellre stannar utanför
  Du som djurägare behöver inte fysiskt vara med under veterinärundersökningen. Vi kommunicerar istället via telefon och hämtar och lämnar ditt djur utomhus.
 • Kom inte på besök om du har luftvägssymtom eller känner dig sjuk
 • Ring oss istället. Någon annan kanske kan komma med djuret eller så kan du ta hjälp via vår AniCura-app. Ladda ner den på Google Play eller App Store.

Vi finns fortsatt här för dig och ditt djur!

Vi uppskattar ditt tålamod när vi efter bästa förmåga navigerar i denna kris, med hänsyn till våra medarbetare, djurägare och våra djur.

Ett öppenhjärtligt tack till alla er som har delat fina, uppmuntrande ord och berättelser om uppskattning för våra medarbetare – din vänlighet betyder mer än du tror för våra team som arbetar hårt för att ta hand om dig och dina djur under denna utmanande tid.


Med vänliga hälsningar,

Karolina Montgomerie, Sverigechef AniCura

Fler nyheter

Error

Ett fel har uppstått. Denna sida kanske inte längre svarar förrän den laddas om.