Tandmottagningen

Dålig munhälsa eller andra tandrelaterade problem är vanligt förekommande hos våra hundar och katter. Om du någon gång behöver hjälp med ett tandrelaterat problem så finns vi här för dig och din pälskling.

Välkommen till Tandmottagningen på AniCura Västra Djursjukhuset


Vi erbjuder följande tjänster

 • Kontroll av munstatus – polikliniskt besök 
 • Tandstensborttagning – PTR 
 • Extraktioner 
  - Parodontit 
  - TR/FORL 
  - Frakturer 
  - Rotspetsabscesser 
  - Mjölktänder 
 • Rotfyllning 

På vår tandavdelning arbetar alltid ett team bestående av en veterinär, en djursjukskötare och en djurvårdare, alla med extra intresse för tandsjukdomar och -skador. 

Alla djur som ska utföra en tandbehandling sövs med gasnarkos, intuberas, samt får adekvat smärtlindring och dropp. De är hela tiden uppkopplade på ett övervakningssystem. Allt enligt de rekommendationer som föreligger.  

Ditt djur bokas först upp till ett så kallat PTR-besök. Om vidare behandling behövs så bokas en ny tid till Åtgärd. 

Första besök: PTR – Professionell Tandrengöring 

På ett PTR-besök utför vårt tandteam följande behandlingar: 
- Tar bort tandsten med ultraljud och polerar tänderna/baddar med klorhexidinlösning 
- Undersöker samtliga tänder, dvs sondar efter fickor, mobilitet, skador m.m. 
- Röntgar samtliga tänder

Om ditt djur behöver extrahera tänder, dvs operera bort tänder, lägger veterinären upp en plan för vidare behandling. 
Några orsaker som kräver extraktion är parodontit (tandlossning), frakturer, emaljskador m.m. 

Andra Besök: Åtgärd 

På ett åtgärdsbesök utför vårt tandteam följande behandlingar: 
- Polerar tänderna 
- Åtgärdar/extraherar tänderna enligt ditt djurs behandlingsplan. 

För de patienter som har många tänder att åtgärda/extrahera delas åtgärden ibland upp på två besök.  Detta för att undvika de ökade riskerna med en lång narkos samt för att inte orsaka för stor påverkan i munnen. 

Kostnader 

Tandstensbortttagning och tandåtgärder täcks i de flesta fall inte av försäkringen. Kontakta ditt försäkringsbolag innan ditt besök  för att få veta vad som gäller för just ditt djur. 

PTR-besöket har fasta priser. Priset avgörs utifrån hur lång tid behandlingen tar.  

Åtgärder debiteras utifrån den tid djuret är sövt samt utifrån hur lång tid själva åtgärden tar. Prisuppgift lämnas i samband med PTR-besök eller vid poliklinikbesöket för akuta fall. 

Vad kan jag göra själv för mitt djurs munhälsa? 

Många tandrelaterade problem kan förebyggas med hjälp av regelbunden tandborstning så en god munhälsa bibehålls.  

Om du behöver hjälp så är du varmt välkommen att boka en tid till vår tandmottagning för alla tandrelaterade problem och förebyggande åtgärder!

Boka via växeln på 031-450700

Varmt välkommen till oss på tandavdelningen på AniCura Västra Djursjukhuset! 

Våra mottagningar

 • AniCura Västra Djursjukhuset är ett av Sveriges främsta akutdjursjukhus. Vi kan ta emot akut sjuka eller skadade djur alla dagar i veckan. Det finns alltid veterinärer på plats som arbetar i team med djursjukskötare.

  Läs mer om detta

 • Välkommen till diabetesmottagningen på AniCura Västra Djursjukhuset! Diabetes Mellitus (sockersjuka) är en relativt vanlig sjukdom hos både hund och katt. Typiska symtom är ökad törst, urinering, aptit och viktnedgång. Diagnosen ställs med hjälp av …

  Läs mer om detta

 • På Gastromottagningen träffar du veterinärer med stort intresse och erfarenhet av mag-tarmsjukdomar hos hund och katt.

  Läs mer om detta

 • Välkommen till Hudmottagningen på AniCura Västra Djursjukhuset! Här erbjuder vi undersökning, diagnostisering och behandling av sjukdomstillstånd såsom allergier, hud- och öroninfektioner, hudparasiter, håravfall och immunologiska sjukdomar som påve…

  Läs mer om detta

 • Hjärtgruppen på AniCura Västra Djursjukhuset ansvarar för utredning och behandling av patienter där hjärtsjukdom misstänks eller har konstaterats.

  Läs mer om detta

 • Till vår hältmottagning kommer hundar och katter med besvär från rörelseapparaten såsom ändrat rörelsemönster, smärta och stelhet. Vårt specialiserade team består av flera olika kompetenser som samarbetar för att ditt djur skall få bästa möjliga vår…

  Läs mer om detta

 • Till vår guldcertifierade kattmottagning kan du söka för de flesta åkommor din katt kan ha råkat ut för. Vi har anpassat vårt väntrum och våra behandlingsrum för att din katt ska kunna känna sig så trygg som möjligt i en annars osäker situation. Vi …

  Läs mer om detta

 • På vår rehabavdelning jobbar legitimerade sjukgymnaster och fysioterapeuter med flera års erfarenhet från humanvården och inom veterinärmedicin. Våra rehabtjejer har ett nära samarbete med djursjukhusets veterinärer, och all rehabilitering inleds me…

  Läs mer om detta

 • Dålig munhälsa eller andra tandrelaterade problem är vanligt förekommande hos våra hundar och katter. Om du någon gång behöver hjälp med ett tandrelaterat problem så finns vi här för dig och din pälskling.

  Läs mer om detta

Error

Ett fel har uppstått. Denna sida kanske inte längre svarar förrän den laddas om.