Patient hos oss

När du kommer till oss kan du alltid känna att du och din fyrbenta vän är i goda händer. Här möts du av en trivsam miljö och varje patient får gott om tid. På så vis undviker vi onödig stress och kan lyssna in era behov i lugn och ro.

Hög kvalité och trygghet för dig och ditt djur

I september 2007 öppnade AniCura Västra Djursjukhuset äntligen dörrarna för alla hundar och katter. Då var vi sex veterinärer, med mångårig erfarenhet och kompetens, som förverkligade vår dröm om ett nytt djursjukhus med hög kvalitet och trygghet från tidbokning till hemgång.

På sjukhuset arbetar ett kompetent team av veterinärer och djursjukskötare. Vi har även en rehabavdelning med sjukgymnaster och ett laboratorium med biomedicinska analytiker. Lokalerna är också byggda för optimal vårdhygien, vilket minimerar risken för det växande problemet med resistenta bakterier.

Vi satsar mycket på utbildning av vår personal för att alltid ligga i framkant. Men vi tror även på förebyggande arbete genom utbildning och därför ordnar vi föreläsningar för dig som djurägare. En gång om året har vi också öppet sjukhus för gratis vård av hemlösa människors djur – ett sätt för oss att ge tillbaka lite av den glädje vi känner i vårt arbete.

Västra Djursjukhuset fungerar som remissinstans i regionen för mindre kliniker och är sedan november 2011 en del av AniCura

Behandling av ditt djur

Tillsammans med dig diskuterar vi vilka undersökningar som ska utföras för att kunna fastställa rätt diagnos och sätta in den bästa behandlingen för ditt djur. I vissa fall måste ditt djur skrivas in på vård- eller operationsavdelningen för vidare behandling. Då kommer personalen på den avdelningen att hålla kontakt med dig.

Du får både muntlig och skriftlig information om hur du bäst ska vårda ditt djur hemma. Var inte rädd att ställa frågor om något känns otydligt och kom ihåg att du alltid är välkommen att ringa till oss.

Västra + Faktum hjälper hemlösa med vård till sina djur.

Vårt samarbete med Faktum är något av det bästa vi har gjort. Behovet är oändligt och tacksamheten stor. En gång om året så öppnar vi upp sjukhusets dörrar för att kunna ge gratis vård, hälsoundersökningar, kost och rådgivning till de som aldrig annars kommer till vårt sjukhus.

Våra butiksprodukter

 • Vi säljer de mycket populära täckena från Back on Track som innehåller ett keramiskt pulver som reflekterar kroppsvärmen och dämpar inflammation. Samtliga produkter från Back on Track är beställningsvara.

  Läs mer om detta

 • De oumbärliga tillbehören för din hund eller katt. I vår butik har vi allt som en djurvän kan tänkas behöva!

  Läs mer om detta

 • Essentiella fettsyror verkar antiinflammatoriskt och stärker hudbarriären och främjar en god pälskvalitet.

  Läs mer om detta

 • Ät godis med gott samvete! I vår butik har vi nyttigt godis för alla smaker. Många av sorterna, som vi har valt ut med omsorg, är även ekologiska. Vi erbjuder även godsaker för allergiker.

  Läs mer om detta

 • Hudinfektioner drabbar ofta våra hundar. I vår butik har vi schampon som man kan använda vid hudinfektion, mjäll, allergi, hot spot eller som underhållsrengöring.

  Läs mer om detta

 • I vår butik har vi olika typer av hundkoppel - läderkoppel, textilkoppel, nylonkoppel och reflexkoppel. Vi har även ett sortiment med olika halsband och selar. Är du osäker på vilken storlek du bör välja - ta gärna med hunden eller katten så hjälper…

  Läs mer om detta

 • Produkter för både hanhundar och tikar.

  Läs mer om detta

 • Vid ledproblem bryts brosket ner till följd av en inflammtion i leden. Genom att ge kosttillskott i form av glukosamin och kondroitinsulfat minskar inflammationen och brosket får näring i leden. Vissa av kosttillskotten innehåller även grönläppade m…

  Läs mer om detta

 • Mage/tarmVid diarré och kräkningar man behöva tillföra goda tarmbakterier. Vissa av mage/tarm-preparaten innehåller även lera som lugnar en orolig mage och andra tillför fibrer som återställer balansen i tarmen.

  Läs mer om detta

 • Vid njursjukdom kan man tillföra fosfatbindare vilka minskar fosfor i maten och på så vis skonar njurarna.

  Läs mer om detta

 • Efter en operation måste man skydda såret. Vi rekommenderar alltid en plastkrage i första hand men för vissa individer kan det även fungera bra med andra lösningar.

  Läs mer om detta

 • Ibland kan hunden behöva hundskor, exempelvis om hunden har skadade tassar eller vid kyla eller andra extrema förhållanden.

  Läs mer om detta

 • I vår butik har vi alltid roliga leksaker för att träna eller bara ha skoj! För ditt djurs säkerhet är vi är alltid noggranna med att köpa in produkter av hög kvalitet. Välkommen in i vår butik för att se produkterna!

  Läs mer om detta

 • Öronproblem är tyvärr mycket vanligt på både hund och katt. Därför kan man ibland behöva rengöra öronen för att lösa upp vax som har bildats i hörselgången. Det finns även rengöring som behandlar svamp, motverkar klåda och minskar inflammation.

  Läs mer om detta

 • Har man ett djur med ögonproblem är det viktigt att söka veterinär. Om man har ett redan konstaterat ögonproblem kan hunden eller katten behöva ögondroppar som återfuktar och lindrar ögat.

  Läs mer om detta

 • För att bibehålla en god tand- och munhälsa rekommenderar vi att du borstar både hundens och kattens tänder. För att få få en god munhygien och få bort bakterier och plack som bildas i djurets mun är tandborstning enda boten. Vi rekommenderar inte a…

  Läs mer om detta

 • För att se till att ditt djur har friska tassar och klor krävs omvårdnad. Tassvax förebygger sprickor i trampdynorna och skyddar tassarna vid blött väderlag. Vi har även fodertillskott som stärker klor som ofta drabbas av sprickor och som även vårda…

  Läs mer om detta

 • Ibland kan omständigheterna i våra djurs liv förändras och de kan bli stressade. Stressen kan yttra sig som beteendeförändringar, åksjuka, separationsångest eller rädsla (vid ex nyårsraketer). Genom att tillföra lugnande doftferomoner som halsband, …

  Läs mer om detta

 • Vid en leverskada ökar de fria radikalerna samtidigt som leverns förmåga att bilda antioxidanter minskar. Genom att tillföra näringstillskott minskar de fria radikalerna och man underlättar för levern att göra sig av med skadliga substanser och gift…

  Läs mer om detta

 • Våra djur kan drabbas av obalans i urinvägarna.

  Läs mer om detta

Error

Ett fel har uppstått. Denna sida kanske inte längre svarar förrän den laddas om.