Sommarens öppettider 2023

Under sommaren ändrar några av våra verksamheter sina öppettider. Här nedan kan ni se en lista över alla verksamheter och deras aktuella öppettider under sommaren.

Akutmottagningar

Flera av våra kliniker och djursjukhus tar emot patienter akut även under sommaren. På sidan Hitta klinik kan du läsa mer om respektive verksamhet, om de tar emot akutpatienter och vilka tider som gäller för detta. 

AniCura-appen

Du kan alltid komma i kontakt med våra veterinärer i appen mellan kl 7-22. Läs mer om appen här

Fler nyheter

 • Återgång till ordinarie krav för införsel av sällskapsdjur från Ukraina

  Från och med 1 september 2023 slopas de tidigare undantagsreglerna för ukrainska flyktingar och deras husdjur (hundar, katter och illrar). Jordbruksverket väljer då att återgå till de ordinarie reglerna för införsel av sällskapsdjur till Sverige. De djur som inte uppfyller kraven för att komma in i landet kommer därmed att avvisas vid den svenska gränsen eller i värsta fall kan avlivas.
   Läs mer om detta
  • En ljusare framtid möjlig för trubbnosiga hundar

   Många hundar av trubbnosras har problem med andningen. Nu har Svenska Kennelklubben, SKK, lanserat ett hälsoprogram, RFG-scheme, där hundarnas andning kan undersökas. Med en avel som fokuserar på hundar som inte uppvisar andningsbesvär kan hälsoläget förbättras för dessa raser.
    Läs mer om detta
   • Årets blodgivarhund 2023

    För fjärde året i rad har AniCura utsett Årets Blodgivarhund. Hundar från olika AniCurakliniker i Sverige var nominerade och på blodgivardagen 14 juni utsågs den sjuåriga flatcoated retrievern Uno till vinnare och fick vara gäst i TV4 Nyhetsmorgon. Han har lämnat blod hela 18 gånger och kommer från Rockneby utanför Kalmar.
    Läs mer om detta

   Error

   Ett fel har uppstått. Denna sida kanske inte längre svarar förrän den laddas om.