Förberedelser inför narkos och operation katt

Före narkos och operation behöver katten förberedas för att narkosen ska bli så bra som möjligt för katten och för att minska risken för infektioner.

Före narkos behöver katter fasta för att de inte ska kräkas och få ner maginnehåll i lungorna under narkos. Med fasta innebär att katten inte får äta efter klockan 22.00 kvällen innan narkosen. Katten bör även hållas inomhus kvällen innan. Vatten går bra att servera fram tills djurägaren åker hemifrån. Om katten äter specialkost eller är känslig för att vara utan mat en längre tid kan en portion foder lämnas till personalen i samband operationsintaget.

Står katten på medicin kan den vanligtvis ges på morgonen. Meddela veterinären vilken medicin och vilken doseringsstyrka katten har fått. Rådfråga gärna veterinären kring medicinering av ditt djur.

Specifika förberedelser gäller inför vissa narkoser och operationer. Information gällande detta meddelas av veterinären.

Inför narkos och operation är det bra att ha en aktuell vikt på katten. Katten vägs vanligtvis på behandlingsrummet eller på operation.

Kattungar ska inte vara fastande mer än 2 timmar före narkos/operation. Vatten går bra att servera fram till dess att djurägaren åker hemifrån.

Kontakta en veterinär

Error

Ett fel har uppstått. Denna sida kanske inte längre svarar förrän den laddas om.