Hundens förhud är relativt stor och når en liten bit framför penisspetsen. De flesta könsmogna hanhundar har en låggradig inflammation i förhuden, som yttrar sig i form av en liten mängd gulaktigt sekret i öppningen. Ibland utvecklas en kraftigare inflammation, med större mängder varigt, gulgrönt sekret och hunden brukar då slicka sig i området mer än vanligt.

Behandling

Okomplicerade fall av förhudskatarr, eller förhudsinflammation, kan behandlas hemma med ett särskilt medel, förhudsrens, som finns att köpa hos veterinärer och på en del apotek.

Observera att det inte rekommenderas att andra antiseptiska medel används, som exempelvis jodopax eller sprit.

Vid behandlingen är det viktigt att dra fram förhuden innan man för in spetsen på den medföljande sprutan, så att den inte kommer i kontakt med själva penis. Skölj flera gånger tills vätskan som spolas ut ser ren och klar ut. Upprepa behandlingen några dagar i följd.

Om inflammationen inte går över av denna behandling rekommenderas att hunden undersöks hos veterinär. I ett fåtal fall kan problemet bli så stort att annan behandling bör övervägas. Eftersom tillståndet vanligtvis endast drabbar intakta hanhundar kan kastration vara ett sätt att bli kvitt besvären.

Relaterade produkter från vår webshop

Klicka på produkterna för att komma till shoppen!

Virbac-Caniprevent-forhudrens-100-ml-275627_0_7_9.png

Kontakta en veterinär

Error

Ett fel har uppstått. Denna sida kanske inte längre svarar förrän den laddas om.