Inger Carlsson
Leg. Veterinär med specialistkompetens

Inger Carlsson

Legitimerad veterinär

Kontaktinformation

Leg. Veterinär med specialistkompetens
Inger Carlsson
Legitimerad veterinär

Specialitet

  • Oftalmologi
  • Auktoriserad ögonlysare 1994

Utbildning

  • Veterinärexamen 1983
  • Specialistkompetens i hunden och kattens sjukdomar 1991
  • Speciell kompetens i att påvisa ärftliga ögonsjukdomar hos hund och katt
  • Auktoriserad ögonlysare 1994

Inger Carlsson tog sin veterinärexamen i Uppsala 1983. Hon arbetade därefter som klinikveterinär på Blå Stjärnans Djursjukhus i Göteborg. 2007 var Inger en av grundarna till AniCura Västra Djursjukhuset.

Under åren har hon skaffat sig en stor erfarenhet och bred kompetens inom de flesta områden inom både kirurgi och medicin. Hon har under en längre tid framför allt inriktat sig på olika ögonsjukdomar och ögonkirurgi. Inger har deltagit i ett flertal nationella och internationella kurser, symposier och kongresser. Hon har också under sin ögonutbildning gått i lära hos professor Frans Stades, en av Europas ledande ögonveterinärer, vid veterinärhögskolan i Utrecht.

Hon är en av de få officiella ögonlysarna i Sverige. På senare år har hon även vidareutbildat sig i diagnostik och behandling av tandsjukdomar, ett område som är under stark utveckling på veterinärsidan.

På AniCura Västra Djursjukhuset utför Inger Carlsson även i fortsättningen avancerade ögonbehandlingar, ögonoperationer och tandbehandlingar.

Inger Carlsson tjänstgör också några dagar på vår filial AniCura Kungskliniken.

Error

Ett fel har uppstått. Denna sida kanske inte längre svarar förrän den laddas om.