Elisabeth Bademo
Leg. Veterinär med specialistkompetens

Elisabeth Bademo

Legitimerad veterinär
Leg. Veterinär med specialistkompetens
Elisabeth Bademo
Legitimerad veterinär

Specialitet

  • Kirurgi
  • Ortopedi
  • Onkologi
  • Kattmedicin

Utbildning

  • Veterinärexamen 1989
  • Specialistkompetens i hunden och kattens sjukdomar

Elisabeth tog veterinärexamen 1989 och har sedan dess arbetat med hund och katt på flera olika djursjukhus och djurkliniker i Sverige. Hon har tidigare arbetat på Blå Stjärnans Djursjukhus i Göteborg, där hon var biträdande klinikchef i kirurgi och ansvarig för operationsavdelningen. Elisabeth är en av grundarna till AniCura Västra djursjukhuset.

Elisabeth har en gedigen grundutbildning och kompetens och hon har under åren gått ett flertal fortbildningskurser i kirurgi, ortopedi och medicin i både Europa och USA. Hon har de senaste åren ägnat sig åt såväl mjukdelskirurgi som ortopediska sjukdomar och ryggkirurgi men hon har också en stor kunskap och erfarenhet inom invärtes medicin, tumörsjukdomar, hormonella sjukdomar och kattsjukdomar.

Hon deltar regelbundet i såväl nationella som internationella kurser, symposier och kongresser och har dessutom varit kursarrangör vid olika tillfällen. 

Elisabeth har genomgått en flera veckor lång europeisk specialutbildning i kattsjukdomar i Zurich. Under 2003 inledde hon ett samarbete med sjukhusfysiker på Sahlgrenska sjukhuset och var först i Västsverige att erbjuda behandling med radioaktivt jod istället för kirurgi i samband med hyperthyreodism (giftstruma) hos katt. Elisabeth kommer även att fortsättningsvis behandla denna sjukdom här på AniCura Västra Djursjukhuset.

På AniCura Västra Djursjukhuset är det Elisabeth Bademo som tillsammans med Ann-Mari Kjellgren ansvarar för cytostatikabehandlingen i samband med tumörsjukdomar. 

Elisabeth sitter vidare med som representant för Sveriges smådjursveterinärer i Veterinärförbunds djurskyddsgrupp och är dessutom med som aktiv part i en samverkansgrupp om extremavel mellan Sveriges Veterinärförbund och Svenska Kennelklubben.

Error

Ett fel har uppstått. Denna sida kanske inte längre svarar förrän den laddas om.