Emma Lindblad Åström
Leg. Veterinär med specialistkompetens

Emma Lindblad Åström

Legitimerad veterinär Chefsveterinär
Leg. Veterinär med specialistkompetens
Emma Lindblad Åström
Legitimerad veterinär Chefsveterinär

Specialitet

  • Dermatologi
  • Internmedicin

Utbildning

  • Veterinärexamen 2009
  • Specialistkompetens i hunden och kattens sjukdomar 2014

Emma tog veterinärexamen vid SLU i Uppsala i januari 2009. Emma har tidigare arbetat på Regiondjursjukhuset Bagarmossen, Specialistdjursjukhuset Strömsholm samt Smådjursakuten i Göteborg innan hon började hos oss på AniCura Västra Djursjukhuset i november 2013. Emma har även både innan och under utbildningen jobbat på veterinärklinik både som sköterska och tillförordnad veterinär.

Emma har genomgått specialistutbildning och kan sedan februari 2014 titulera sig "Specialist i hundens och kattens sjukdomar". Emma tycker det är viktigt med vidareutbildning och har genomgått ett flertal kurser och kongresser inom bland annat dermatologi/hudsjukdomar, internmedicin, neurologi och intensivvård.

Dermatologi/hudsjukdomar och medicinska utredningar är några av de områden som Emma inriktar sig mer emot men hon fortbildar sig även löpande med andra kurser för att ha en bred kompetens inom flera olika områden.

Emma har gått en flera veckor lång utbildning inom dermatologi/hudsjukdomar i Wien som arrangeras av ESAVS/European School for Advanced Veterinary Studies. Hon planerar också att vidareutbilda sig genom att ta en master inom dermatologi vilket är en typ av specialisering inom ett specifikt ämne.

Vid flera tillfällen har Emma hållit föreläsningar om hudproblem hos hundar och katter, både riktade till djurägare men även till andra veterinärer. Emma är också aktiv i SVDSG/Swedish Veterinary Dermatology Group som är en intresseförening för veterinärer med extra intresse för hudsjukdomar.

Emma är en av de veterinärer från Anicura Västra Djursjukhuset som ses på tv-programmet Veterinärerna som sänds på kanal sju och TV4 play.

Error

Ett fel har uppstått. Denna sida kanske inte längre svarar förrän den laddas om.