Patient hos oss

Nedan följer råd att tänka på innan operation

Om du har bokat tid för operation ska ditt djur fastas 8 timmar före ingreppet. Djuret ska dock hela tiden ha tillgång till friskt vatten. Om du vet med dig att ditt djur ändå kan ha kommit åt någon mat, meddela oss detta när ni kommer det är viktigt för oss att veta. 

Det kan vara bra att bada 2 dagar före ingreppet. Du ska inte bada precis dagen innan.

Se till att din hund är rastad innan den lämnas in för operation. Ingen kraftig motion, men att den har fått kissa och bajsa ordentligt.

Gastro- eller coloskopi 

Nedan finns information om hur djurets ska förberedas inför undersökningar av mage och tarmkanal. Klicka på länkarna för att läsa informationen i PDF-filnerna. 

Förberederlser för hund

Förberedelser för katt

Att tänka på innan en hudutredning

Innan du kommer till oss för en hudutredning, finns det lite saker som du kan fundera över själv hemma, för att underlätta utredningen av din hund eller katts hudbesvär. Nedan finns ett formulär som du kan skriva ut och fylla i, och som du sedan tar med dig till besöket hos oss.

Klicka här för att komma till formuläret. 

Att tänka på innan en ultraljudsundersökning

Är din hund eller katt inbokad för en ultraljudsundersökning hos oss, vill vi gärna att den är fastad i minst 6 timmar, samt att den inte kissat de senaste fyra timmarna. Detta underlättar för undersökningen. Genom att urinblåsan är fylld kan man tydligare se tex livmodern (hondjur), och det är lättare att ta ett sterilt urinprov, om detta skulle behövas. Är magsäcken full av mat kan detta skymma andra organ i buken, vilket gör undersökningen svårare.

Om djuret ska genomgå en ultraljudsundersökning som kräver andra förberedelser, meddelas du detta när du bokar tiden.

Error

Ett fel har uppstått. Denna sida kanske inte längre svarar förrän den laddas om.