Betalning

Den normala rutinen hos oss är att du betalar kostnaderna för besöket innan ditt djur lämnar sjukhuset. Här nedan kan du läsa om vilka betalningsalternativ vi erbjuder.

Hos oss kan du välja om du vill betala direkt med kredit- eller betalkort samt swish, eller om du hellre vill betala med faktura eller delbetalning. 

Löpande kostnadsuppdatering

Om ditt djur har varit inskrivet lämnar vi uppgift om exakt kostnad i samband med besked och beslut om hemgång. Du kan alltid få en daglig uppdatering avseende den löpande kostnaden om du säger till om detta.

Reglering med försäkringsbolaget

Om du har ditt djur försäkrat kan du antingen betala till djursjukhuset och därefter skicka kvittot till försäkringsbolaget för att få ersättning eller, i den mån ditt försäkringsbolag erbjuder det, få hjälp av oss med direktreglering av kostnaden. 

Direktreglering

 Vid direktrekglering betalar du endast den del av kostnaden som inte täcks av din försäkring. Försäkringsbolaget ersätter sedan oss för de kostnader som din försäkring täcker och du slipper ligga ute med pengar.

För att vi ska kunna direktreglera behöver ditt försäkringsbolag vara öppet för direktreglering och vi behöver ditt djurs försäkringsnummer. Vi ber dig därför att alltid ha detta till hands när det är dags för betalning. Eftersom det tar tid att specificera alla åtgärder, kontakta försäkringsbolaget och fakturera dem, tar vi en avgift för denna tjänst.

Försäkringsbolagens öppettider

Direktreglering kan dessvärre inte göras när försäkringsbolagen är stängda. De olika försäkringsbolagen kan normalt direktreglera mellan ca 8-17 på vardagar. Vi rekommenderar att du pratar med ditt försäkringsbolag om du har frågor kring vilka tider de har möjlighet till direktreglering.

Ibland går det inte att direktreglera trots att ditt försäkringsbolag är öppet för detta. Försäkringstekniska och/eller veterinärmedicinska orsaker kan vara orsaken. Du får då betala som vanligt för att sedan själv skicka in kvittot till försäkringsbolaget enligt deras riktlinjer.

Självrisker och ersättningsanspråk

Försäkringsbolagen har olika villkor för ersättning beroende av vilken försäkring du har valt. Vid tecknandet väljer du vilket ersättningsbelopp och självrisk du önskar. Många av försäkringsbolagen har en självrisk som består av två olika delar, en fast (grundsjälvrisk) och en rörlig del (rörlig självrisk). Den rörliga självrisken är en procentsats av besökets ersättningsbara kostnad.

Ta gärna med ditt djurs försäkringsbrev när du kommer till djursjukhuset. På det sättet håller du dig uppdaterad om vilken försäkring och självrisk du har valt. Kontakta ditt försäkringsbolag om du har frågor kring villkor, ersättningstak, självriskbelopp, reglering eller andra frågor gällande din försäkring.

Eftersom olika försäkringar har olika villkor och ersättningsbelopp kan vi aldrig säga om just din försäkring ersätter en viss behandling. Du måste själv kontakta ditt försäkringsbolag för att få reda på om behandlingen ersätts och att din försäkring inte har någon reservation som gör att behandlingen inte ersätts på just ditt djur.

Faktura eller delbetalning med Svea Bank

Hos oss kan du betala med faktura eller dela upp betalningen med Svea bank. Vår delbetalning gör det möjligt för dig att själv bestämma en betalningstakt som passar dig.

Så funkar det:

  1. Ansök om faktura eller delbetalning i kassan eller via denna länk
  2. Kreditansökan görs direkt och du får svar lika snabbt. En godkänd ansökan är giltig i 90 dagar.
  3. Signera köpet med ditt mobila BankID.

Räkneexempel

En uppläggningsavgift på 395 kr samt en administrativ avgift på 45 kr/ månad tillkommer. Effektivränta på beviljat belopp 20,000 kr är 9,06 %.

För att beviljas kredit måste du uppfylla basvillkoren:

  • Vara minst 18 år
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Skriven i Sverige sedan minst ett (1) år

Faktura eller delbetalning genom Svea Bank

Ansök är

Error

Ett fel har uppstått. Denna sida kanske inte längre svarar förrän den laddas om.