Betalning

Patientavgifter ska normalt betalas i samband med att djuret lämnar kliniken efter sitt besök. Hos oss kan du betala med alla vanligt förekommande kredit- och betalkort. Vi är en kontantfri klinik.

För djur som varit inneliggande över dagen sker betalning vid hämtning av djuret. Eftersom det för dessa djur ofta rör sig om större belopp går det bra att få ett förhandsbesked via telefon före hämtningen.

Direktreglering

Om ditt djur är försäkrat kan vi hjälpa dig att göra en direktreglering med ditt försäkringsbolag under kontorstid. Vi kan dock inte lova att försäkringsbolaget accepterar direktreglering. Detta kan vara fallet vid vissa sjukdomar eller om försäkringen är relativt nytecknad.

Direktreglering innebär att du betalar din självrisk och eventuell djurägardel på överskjutande avgift direkt till kliniken. Resterande belopp faktureras försäkringsbolaget. Vi tar en administrativ avgift för direktreglering. 

Går djuret hem efter att försäkringsbolaget har stängt för direktreglering, kan vi beräkna ett schablonmässigt belopp att betala. Vi gör direktregleringen med försäkringsbolaget i efterhand och justerar det exakta beloppet med dig senare.

För att vi ska kunna hjälpa dig med direktreglering, meddela försäkringsbolag och försäkringsnummer i samband med registreringen i receptionen. Allra bäst är om du har med dig ett gällande försäkringsbrev. Om du är osäker om försäkringens villkor eller giltighet, kontakta alltid ditt försäkringsbolag! Tänk på att inte bara hundar och katter kan försäkras, utan även andra smådjur.

Vi rekommenderar dig att alltid själv ta kontakt med ditt försäkringsbolag inför en större operation för att kontrollera att försäkringen täcker det aktuella ingreppet. Det är viktigt att ha med ditt försäkringsbrev eller försäkringsnummer vid besöket

 

Faktura eller delbetalning med Svea Bank

När kostnaden är oväntad eller försäkringen kanske inte täcker allt är det bra att kunna betala med faktura eller att dela upp sin betalning. Vår delbetalning gör det möjligt för dig att själv bestämma en betalningstakt som passar dig.

Så funkar det:

  1. Ansök om faktura eller delbetalning i kassan på din klinik eller via denna länk
  2.  Kreditansökan görs direkt och du får svar lika snabbt. En godkänd ansökan är giltig i 90 dagar. 
  3.  Signera köpet med Mobilt BankID

Räkneexempel

En uppläggningsavgift på 395 kr samt en administrativ avgift på 45 kr/ månad tillkommer. Effektivränta på beviljat belopp 20,000 kr är 9,06 %.

För att beviljas kredit måste du uppfylla basvillkoren:

  • Vara minst 18 år
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Skriven i Sverige sedan minst ett (1) år

 

Faktura eller delbetalning genom Svea Bank

Ansök är

Error

Ett fel har uppstått. Denna sida kanske inte längre svarar förrän den laddas om.