Inför ditt besök hos oss

Vår uppgift är att se till att du och ditt djur får bästa tänkbara omhändertagande då ni kommer till oss. För att besöket ska bli så bra som möjligt ber vi dig tänka på några saker som finns sammanfattade här nedan. 

Att tänka på vid ett besök hos oss

 • När du kommer till oss är det viktigt att du anmäler din ankomst så vi vet att du har kommit med ditt djur. 
 • Ha ditt djur i koppel eller i bur både inomhus och utomhus på hela djursjukhusets område.
 • Har du ett djur med hosta, diarré, kräkning eller klåda ber vi dig att behålla ditt djur i bilen/ utanför till dess att du har fått prata med våra receptionister.
 • Respekterar våra åtskilda katt och hundväntrum.
 • Om ditt djur är försäkrat är det bra om du har med gällande försäkringspapper där försäkringsnummer framgår. Där står hur mycket ni har i självrisk, samt vilken procentsats ni har som rörlig självrisk.
 • Stamtavla behövs inför besiktning, vaccination, ögonlysning och höftledsröntgen
 • Vid ögonlysning är det bra om du kan vara på plats 20 minuter innan bokad tid så att dropparna hunden får i sina ögon hinner verka.
 • Ta med betalkort eller kontanter (vi fakturerar inte, dock går Swish bra).
 • Tänk på att avboka i tid om ni får förhinder. Vi debiterar 690kr för uteblivet besök som inte avbokas senast 24 timmar innan besök på poliklinik och 48 timmar före bokad operation.

Checklista inför operation

Inför en operation är man som djurägare och djur ofta lite nervös. Genom att läsa på lite inför operationen lugnar du både dig själv och på så vis även ditt djur.

 • När din hund eller katt bokas in för en operation ges en tid då du ska lämna djuret på morgonen. Vanligtvis mellan kl. 07.00 – 07.30. Du träffar då en veterinär som undersöker patienten och ger dig en preliminär prisuppgift. 
 • Din hund eller katt skall vara fastande inför operationen. Ta bort maten från kl. 22.00 kvällen innan men tänk på att djuret alltid skall ha tillgång till friskt vatten.
 • Om djuret står på mediciner avtalar du eventuella uppehåll i medicineringen med din veterinär när ni bokar operationen.
 • Ta med eventuella mediciner som du ger hemma och som din hund/katt behöver under sin vistelse hos oss.
 • Inför en operation är vi tacksamma om du badar din hund dagen innan, dels för att minska risken för sårinfektioner och för att bibehålla vår höga nivå vad gäller renligheten. Använd med fördel ett klorhexidinschampo, schampo i små förpackningar finns att köpa i vår butik eller på apoteket. . 
 • Se till att din hund är välrastad innan du lämnar in den. En längre promenad kan behövas då det utan frukost kan ta ett tag att få igång magen!
 • Äter ditt djur specialfoder måste du själv ta med detta när du lämnar din hund/katt på morgonen. Av hygien skäl kan vi ej hantera färskfoder.

Vid planerade operationer få vanligtvis djuret följa med hem samma dag. Gäller det större bukingrepp, ben- eller ledoperationer så får din hund/katt stanna kvar för fortsatt övervakning och smärtlindring på vår vårdavdelning

Vad händer under dagen på operation?

På morgonen när du lämnar in ditt djur hos oss får du träffa en veterinär som gör en undersökning inför operationen. Du får också en skriftlig prisuppgift. Under dagen ringer vi som avtalat efter operationen för att informera om hur det har gått och diskuterar eventuell vidare behandling eller rehabilitering. Som regel klipper vi kostnadsfritt klorna på alla hundar som sövs. Om du inte vill att vi gör det säg till när du lämnar in ditt djur. 

Hygien

Hygienen är väldigt viktig för oss på alla avdelningar men speciellt på vår operationsavdelning. Vi jobbar hårt och målmedvetet med att bibehålla en hög nivå av renlighet. För att komma in på vår operationsavdelning har vi t ex en sluss där alla byter skor. Vi rengör noggrant mellan varje patient och vi separerar "smutsiga" och "rena" ingrepp redan i stallarna och framförallt inne på operationsavdelningen vad gäller förberedelse och på operationssalar.

Separata avdelningar

Hundar och katter har separata burar i separata stallar även på vår operationsavdelning. Detta för att minimera stressen det kan innebära att blanda de två.

Narkos

Varje patient är unik och därmed även valet av narkosmetod. Inom veterinärmedicinen använder vi idag skonsamma och säkra preparat som ger så minimal påverkan som möjligt på patienten.

På äldre patienter rekommenderar vi att man tar ett blodprov innan narkos. Detta för att kontrollera funktionen hos inre organ som kan öka risken vid en narkos, till exempel avvikande njur- eller levervärden.

Om du vet att ditt djur lider av någon sjukdom eller har reagerat onormalt på narkos eller medicin tidigare är det viktigt att du talar om det innan operationen. För varje patient förs en narkosjournal där narkosens förlopp antecknas och kan följas. Till hjälp finns övervakningsutrustning som mäter bl a syre- och koldioxidmättnaden i blodet samt kontrollerar hjärtfunktionen.

 

Inskrivning på vård

Om din hund eller katt behöver vidare vård eller utredning skrivs den in på vårdavdelningen. Det kan handla om medicinska utredningar, provtagningar och olika typer av behandlingar. Här vårdas även patienter efter operationer som kräver eftervård. Ansvarig veterinär eller sköterska ringer alltid upp under dagen (vanligtvis innan kl 14.00) och informerar om hur ditt djur mår och om det behövs vidare undersökning och behandling. Det är viktigt att vi har fått ett telefonnummer där vi alltid kan nå dig.

Kattavdelning

Katterna bor i ett separat kattstall i egen bur försedd med glasdörr inredd med filt/sovlåda, toalåda samt matplats. De har även utsikt över vår innergård och kan bland annat få se en och annan fågel emellanåt vilket vi tror uppskattas. På kattavdelningen finns även speciella burar för de katterna som behöver behandling med syrgas. 

Hundavdelning

Hundarna bor i egen rymlig bur med filt och/eller korg och rastas minst 4 gånger per dag i vår inhägnade rastgård som ligger i direkt anslutning till vårdavdelningen. 

Intensivvård

På intensivvårdsavdelningen (IVA) vårdas patienter med kritiska tillstånd som lunginflammation, hjärtsvikt, förgiftningar, kramper, andningssvårigheter, trauma.

Avdelningen är utrustad med specialutrustning för att hjälpa mycket sjuka patienter. Till exempel har vi här syrgas, akutmediciner, värme, infusionspumpar, EKG, pulsoximeter och blodtrycksmätare men vi har även en utökad övervakning eftersom de här patienterna behöver intensiv vård och omsorg.

Omvårdnad 

Vi är väldigt måna om att din hund/katt skall ha det så bra som möjligt när den ligger inne hos oss och därför lägger vi stor vikt vid själva omvårdnaden av våra patienter. Alla patienter reagerar olika på att vara hemifrån och vi försöker hela tiden göra vårt yttersta för att just din katt eller hund skall trivas så bra som möjligt, vilket påskyndar läkning och återhämtning.

Om du vill lämna med personlig filt eller dylikt får ni gärna göra det men vi kan tyvärr inte garantera att de kommer tillbaka till er då vi tvättar allt som blir smutsigt och det är svårt att hålla isär privata filtar/koppel från våra egna. Vi hoppas att ni har förståelse för detta. 

Foder

Vi har många olika typer av foder på djursjukhuset men har inte möjlighet att ha alla fodersorter. Äter ditt djur specialfoder måste du själv ta med detta när du lämnar din hund eller katt. Av hygien skäl kan vi ej hantera färskfoder.

Error

Ett fel har uppstått. Denna sida kanske inte längre svarar förrän den laddas om.