Betalning

Alla sjukvårdskostnader måste betalas innan ditt djur lämnar sjukhuset. För patienter som varit inskrivna kan vi lämna uppgift om den exakta kostnaden i samband med beslut om hemgång. Om du önskar håller vi dig dagligen uppdaterad om vårdkostnaden för ditt djur.

Hos oss på AniCura Djursjukhuset i Jönköping kan du betala med nästan alla vanligt förekommande kredit- och betalkort (ej American Express).

Försäkrade djur

När vi reglerar kostnaden för en försäkrad skada direkt med försäkringsbolaget kallas det direktreglering. Vi tar en administrativ avgift på 250 kr för detta. Vi direktreglering innebär det att du som djurägare endast betalar en fast och en rörlig självrisk, samt övriga kostnader som inte omfattas av försäkringen, till oss.  

En direktreglering kan genomföras från oss på djursjukhuset under försäkringsbolagets öppettider. 

När det är aktuellt med en direktreglering skickas debiteringsunderlaget direkt till försäkringsbolaget för en skadereglering. Alla direktregleringar sker via e-post till försäkringsbolaget som granskar underlaget. Därefter meddelar de oss hur stor del av veterinärvårdskostnaderna de ersätter. Detta kan ta upp till 30 min så under tiden får du vänta kvar hos oss till vi fått ett besked från ditt försäkringsbolag hur mycket de ersätter.  

Försäkringsbolaget har rätt att neka en direktreglering. I detta fall får du som djurägare betala hela summan för besöket i samband med hemgång. Kvittot får du sedan själv skicka in till försäkringsbolaget för vanlig skadereglering. 

En förutsättning för direktreglering är att försäkringen är betald. Är premien inte betald kan premieskulden vanligtvis dras från försäkringsersättningen. 

Eftersom olika försäkringar har olika villkor och ersättningsbelopp kan vi aldrig säga om just din försäkring ersätter en viss behandling. Du behöver därför själv kontakta ditt försäkringsbolag för att få reda på om behandlingen ersätts i din försäkring och att din försäkring inte har någon reservation som gör att behandlingen inte ersätts på just ditt djur.

 

Faktura eller delbetalning vi Svea Bank

När kostnaden är oväntad eller försäkringen kanske inte täcker allt är det bra att kunna betala med faktura eller att dela upp sin betalning. Vår delbetalning genom Svea Bank gör det möjligt för dig att själv bestämma en betalningstakt som passar dig.

Så funkar det:

  • Ansök om faktura eller delbetalning i kassan på din klinik eller via denna länk.
  • Kreditansökan görs direkt och du får svar lika snabbt.
  • En godkänd ansökan är giltig i 90 dagar.
  • Signera köpet med ditt mobila BankID. 

Räkneexempel

En uppläggningsavgift på 395 kr samt en administrativ avgift på 45 kr/ månad tillkommer. Effektivränta på beviljat belopp 20,000 kr är 9,06 %.

För att beviljas kredit måste du uppfylla basvillkoren:

  •  Vara minst 18 år
  • Inga betalningsanmärkningar.
  • Skriven i Sverige sedan minst ett (1) år

Faktura eller delbetalning genom Svea Bank

Ansök nu

Error

Ett fel har uppstått. Denna sida kanske inte längre svarar förrän den laddas om.