Patient hos oss

Vi erbjuder vanliga veterinärundersökningar och förebyggande vård så som vaccinationer, kloklippning m.m.. Kliniken är utrustad med digitalröntgen och lab. Vi utför enklare kirurgiska ingrepp som hon- och hankattskastreringar samt mindre tandingrepp.

Inför ditt besök

Eftersom hundar och katter inte själva kan förmedla sin sjukdomshistoria är djurägarens berättelse och iakttagelser väldigt viktiga och ibland avgörande för att ställa rätt diagnos. Detta kan vara bra att tänka på inför besöket.

Skriv gärna ner djurets sjukdomshistoria, symtom och hur lång tid de pågått. Är djuret remitterad från annan veterinär är det en fördel om journalkopian tas med eller skickas i förväg till veterinären.

Om djuret har problem med urinvägarna kan det vara bra att ha med ett urinprov vid besöket, har ni bokat en eftermiddagstid så förvara provet i kylskåp. Misstänker man att djuret behöver sövas eller röntgas, ska ditt djur vara fastande 12 timmar innan besöket.

Är ditt djur försäkrat, ta gärna med försäkringshandlingarna. Även stamtavla/pass kan vara bra att ta med.

Hundar skall vara kopplade under vistelsen hos oss. Blir hunden stressat av att vänta i väntrummet kan det sitta kvar i bilen om det inte är för varmt, eller vänta utomhus. Vid veterinärbesök bör katter transporteras i en transportbur eller transportväska. Katter kan bli skrämda av andra djur och det kan bli svårt att hålla kvar dem i famnen. Den främsta anledningen till att hundar och katter ska vara kopplade eller sitta i transportbur, är för att undvika smittspridning. Hundar och katter ska inte beredas tillfälle att hälsa på varandra av detta skäl. Vid hög risk för smitta ska ditt djur vänta ute eller i bil.

Error

Ett fel har uppstått. Denna sida kanske inte längre svarar förrän den laddas om.