Patient hos oss

AniCura Norsholms Djursjukhus är ett specialiserat djursjukhus med stor kompetens och kunskap inom kirurgi och medicin. Det är viktigt för oss med ett personligt bemötande, vilket vi erbjuder på ett mindre djursjukhus med hög service- och kunskapsnivå.

Inför ditt besök

Urinprov

Har ditt djur urinvägsproblem kan behöva ha ett urinprov. Ta antingen med ett morgonurinprov i en rengjord burk eller låt bli att rasta hunden när du kommer till kliniken. Det tas istället ett urinprov på djuret när du kommit. Man kan ta sterila urinprov via ett guidat ultraljud. Ska din hund på ultraljudsundersökningen ska den INTE ha kissat innan.

Sövning

Djur som ska sövas eller ges lugnande bör inte äta innan undersökningen, helst inte på 6-8 timmar. För vissa blodprover krävs även att djuret är fastande.

Smittsamma sjukdomar

Om ditt djur har klåda, diarre, kräkningar, hosta eller annan smittsam sjukdom, var vänlig och anmäl dig i receptionen innan du tar in ditt djur. Du får sedan gå in via en egen entré utan att möta andra djur. Gäller även djur som vistats utomlands de senaste 6 månaderna. 

Bra att tänka på

Katter är ofta stressade vid ett besök till veterinären, hjälp din katt genom att inte ställa buren på golvet eftersom en stressad katt gärna vill sitta högt upp (helst i taket). Se även till att ingen hund eller främmande person går fram och sticker ner ansiktet i buröppningen, detta är rent hotfullt ur kattens perspektiv. Använd gärna feliway och/eller zylkene inför besöket, det gör att katten bättre kan hantera sin stress och oftast lugna sig bättre (fungerar dock inte på alla individer).

Hundar ska alltid vara kopplade. Hundar är ofta glada och livliga och vill hälsa, men tänk på att andra djur och människor inte alltid uppskattar det. Det kan sitta en rädd och/eller smärtpåverkad hund eller katt i väntrummet som inte alls vill hälsa så försök att hålla alla djur separerade från varandra eller fråga den andra djurägaren innan om det är ok att hälsa.

Uteblivet besök

Vi debiterar 610 kr för uteblivet besök eller sent avbokat besök och 1160 kr för uteblivet/ sent avbokat besök till operation. Om du måste boka av din tid hos oss görs detta senast 24 timmar innan besöket. Avbokningar går att tala in på vår telefonsvarare dygnet runt. 

Vår butik

Vi är återförsäljare för hund- och kattfoder från Specific, Hill's och Royal Canin. Vårt sortiment är noga utvalt utifrån de sorter vi tycker är bäst från respektive foderleverantör. Det innebär att vi inte har alla de olika tillverkarnas foder i lager. Är det något foder du saknar finns möjligheten att beställa hem det.

En näringsanpassad kost är viktigt under hundens och kattens hela liv. Den ska främja en säker tillväxt och en framtida hälsa. Vid många av de sjukdomar som en katt eller hund kan drabbas av, finns anpassade foder för att förebygga, bota eller understödja sjukdomen. Allt foder har nöjdkund-garanti där du får tillbaka dina pengar om du eller djuret inte skulle tycka om fodret.

 

Error

Ett fel har uppstått. Denna sida kanske inte längre svarar förrän den laddas om.