Patient hos oss

När ditt djur inte mår bra vet vi hur plågsamt det är även för dig. Våra hundar och katter är familjemedlemmar. Självklart vill vi att de skall må så bra om möjligt och deras välmående är därför högt prioriterad. Med avancerad teknik, modern utrustning och erfaren personal har vi mycket bra förutsättningar att ställa en korrekt diagnos på ditt djur. Vi utför det mesta inom bland annat kirurgi, medicinska utredningar och tandvård.

Inskrivning vård

På vår vårdavdelningen har vi separata avdelningar för hund och katt, detta för att minska stressen för våra patienter.

Om din hund eller katt behöver vidare vård eller utredning skrivs den in på vårdavdelningen. Det kan handla om medicinska utredningar, provtagningar och olika typer av behandlingar. Här vårdas även patienter efter operationer som kräver eftervård. Ansvarig veterinär eller sköterska ringer alltid upp under dagen och informerar om hur ditt djur mår och om det behövs vidare undersökning och behandling. Det är viktigt att vi har fått ett telefonnummer där vi alltid kan nå dig.

Kattavdelning

Katterna bor i ett separat kattstall i egen bur försedd med glasdörr inredd med filt/sovlåda, toalåda samt matplats. 

Hundavdelning

Hundarna bor i egen rymlig bur med filt och/eller korg och rastas regelbundet under dagen i vår inhägnade rastgård som ligger i direkt anslutning till vårdavdelningen. 

Omvårdnad 

Vi är väldigt måna om att din hund/katt skall ha det så bra som möjligt när den ligger inne hos oss och därför lägger vi stor vikt vid själva omvårdnaden av våra patienter. Alla patienter reagerar olika på att vara hemifrån och vi försöker hela tiden göra vårt yttersta för att just din katt eller hund skall trivas så bra som möjligt, vilket påskyndar läkning och återhämtning.

Om du vill lämna med personlig filt eller dylikt får ni gärna göra det men vi kan tyvärr inte garantera att de kommer tillbaka till er då vi tvättar allt som blir smutsigt och det är svårt att hålla isär privata filtar/koppel från våra egna. Vi hoppas att ni har förståelse för detta. 

Foder

Vi har många olika typer av foder på djursjukhuset men har inte möjlighet att ha alla fodersorter. Äter ditt djur specialfoder måste du själv ta med detta när du lämnar din hund eller katt. 

 

Inskrivning operation

Inför en operation är man som djurägare och djur ofta lite nervös. Genom att läsa på lite inför operationen lugnar du både dig själv och på så vis även ditt djur.

Liten checklista inför operation

  • När din hund eller katt bokas in för en operation ges en tid då du ska lämna djuret på morgonen. Vanligtvis mellan kl. 07:30 – 07:50. Du träffar då en veterinär som undersöker patienten och ger dig en preliminär prisuppgift. 
  • Din hund eller katt skall vara fastande inför operationen. Ta bort maten från kl. 22.00 kvällen innan men tänk på att djuret alltid skall ha tillgång till friskt vatten.
  • Om djuret står på mediciner avtalar du eventuella uppehåll i medicineringen med din veterinär när ni bokar operationen.
  • Ta med eventuella mediciner som du ger hemma och som din hund/katt behöver under sin vistelse hos oss.
  • Inför en operation är vi tacksamma om du badar din hund dagen innan, dels för att minska risken för sårinfektioner och för att bibehålla vår höga nivå vad gäller renligheten. Det går bra att använda vanligt hundshampo men du kan även använda Descutan (klorhexidinlösning) som finns i vår butik att inhandla. 
  • Se till att din hund är välrastad innan du lämnar in den. En längre promenad kan behövas då det utan frukost kan ta ett tag att få igång magen!
  • Äter ditt djur specialfoder måste du själv ta med detta när du lämnar din hund/katt på morgonen. 

Vad händer under dagen på operation?

På morgonen när du lämnar in ditt djur hos oss får du träffa en veterinär som gör en undersökning inför operationen. Du får också en skriftlig prisuppgift. Under dagen ringer vi som avtalat efter operationen för att informera om hur det har gått och diskuterar eventuell vidare behandling eller rehabilitering. Som regel klipper vi kostnadsfritt klorna på alla hundar som sövs. Om du inte vill att vi gör det säg till när du lämnar in ditt djur. 

Hygien

Hygienen är väldigt viktig för oss på alla avdelningar men speciellt på vår operationsavdelning. Vi jobbar hårt och målmedvetet med att bibehålla en hög nivå av renlighet. Vi rengör noggrant mellan varje patient och vi separerar "smutsiga" och "rena" ingrepp redan i stallarna och framförallt inne på operationsavdelningen vad gäller förberedelse och på operationssalar.

Separata avdelningar

Hundar och katter har separata burar i separata stallar även på vår operationsavdelning. Detta för att minimera stressen det kan innebära att blanda de två.

Narkos

Varje patient är unik och därmed även valet av narkosmetod. Inom veterinärmedicinen använder vi idag skonsamma och säkra preparat som ger så minimal påverkan som möjligt på patienten.

På äldre patienter rekommenderar vi att man tar ett blodprov innan narkos. Detta för att kontrollera funktionen hos inre organ som kan öka risken vid en narkos, till exempel avvikande njur- eller levervärden.

Om du vet att ditt djur lider av någon sjukdom eller har reagerat onormalt på narkos eller medicin tidigare är det viktigt att du talar om det innan operationen. För varje patient förs en narkosjournal där narkosens förlopp antecknas och kan följas. Till hjälp finns övervakningsutrustning som mäter bl a syre- och koldioxidmättnaden i blodet samt kontrollerar hjärtfunktionen.

Error

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.