Inför ditt bokade besök på beteendemottagningen

Inför ditt bokade besök på beteendemottagningen 

Här nedan finns information som är till nytta inför besöket. Det är omfattande text, så ta god tid på dig att läsa igenom det och hör av dig vid frågor eller funderingar. 

Om din hund blir så stressad av klinikvistelse eller av främmande människor att du misstänker att det inte kommer att gå att undersöka hunden utan att den blir väldigt rädd eller uppför sig aggressivt och riskerar att bita – maila oss direkt på albano.beteendemottagning@anicura.se och tala om det, ibland kan vi boka en telefontid inför besöket för att göra upp en så bra plan som möjligt.   

Själva besöket – så här går det till  

Vid besöket träffar man veterinär i 1 timme.  

Vi kommer tillsammans med er som djurägare hela tiden att observera ditt djurs signaler på stress/oro och rädsla och försöka anpassa oss efter det. Om djuret är för stressad vid undersökningen så pausas undersökningen för att se om vi kan göra på något annat sätt, eller så avbryter vi undersökningen helt och bokar om till en annan dag med en ny plan.  

Att lyssna på djuret är kärnan i att ge dem ett så bra besök som möjligt. Vi gör därför inte alltid alla undersökningar vid ett och samma tillfälle. Detta är för hundens bästa.  

Munkorg på hund som har bitit tidigare 

Om er hund har bitit människor någon gång, så vill vi att hunden har munkorg på vid undersökningen och det är du som ägare som tar på hunden munkorgen. Ta gärna med egen munkorg om ni redan tränat på att ha det hemma och hunden inte blir stressad av att ha den på sig.   

Angående läkemedel och träning vid beteendeproblematik  

Ibland leder besöket till att veterinären skriver recept på beteende-läkemedel.  

Det är viktigt att känna till att förutom veterinärundersökning och eventuell medicinering, rekommenderar vi att du och din hund får hjälp av en person som är duktig på hundträning för att hjälpa till att optimera vardagen och nå bästa resultat. Veterinären hjälper till att rekommendera en person som kan hjälpa med träning om ni inte redan har hjälp av någon.   

Medicin ger nästan aldrig tillräckligt bra effekt i sig självt, utan är en pusselbit i beteendeförändringen.  

Det är bra att veta att vid de flesta problematiska beteenden kräver tid och tålamod för att hjälpa hunden att ändra beteendet. Ofta behöver man också vara beredd på att underhålla med t ex viss träning och/eller anpassning av omgivningen under hundens fortsatta liv.  

Allmänna råd inför resan och besöket  

Försök att göra resan till oss så lugn som möjligt. Ta gärna med dig sällskap som kan hjälpa till om du själv och ditt djur blir lugnare av det.  

Ni kan på kvällen innan och på morgonen innan besöket prova att ge lugnande kosttillskott som t.ex. Aptus Relax, Solliquin, Anxitane eller Zylkene innan besöket, läs på förpackningen och fråga gärna receptionspersonalen.  

Att spraya feromonpreparat (Adaptil) på filten i buren eller på selen/halsbandet 15 min innan ni åker/innan ni sätter på halsband/sele kan hjälpa till att dämpa oro hos hunden.  

Ta med 

  • flera sorter av hundens favoritgodis, gärna små bitar och både mjukt och hårt. Gärna också något flytande tex. mjukost, pastej på tub för hund, eller fryst mjukmat i t.ex. kong så att djuret kan slicka länge men inte få i sig så mkt. Att slicka i sig något gott kan vara lugnande för hunden.  
  • en egen filt till hunden  

Väl framme hos oss 

Albano är ett stort djursjukhus med mycket liv och rörelse av både människor och andra djur. Reagerar din hund starkt när den ser andra utanför bilen, täck gärna buren för att minska synintryck. 

Det finns en parkeringsruta reserverad för Beteendemottagningens patienter på innergården. Parkera gärna bilen där om platsen är ledig. 

Om hunden är trygg i bilen och det inte är för varmt/kallt så lämna gärna hunden i bilen medan ni registrerar er i receptionen. Receptionisten hänvisar er till vart ni ska vänta tills det blir eran tur. Oftast är det lugnast att vänta i bilen tills sköterskan hämtar er.

Error

Ett fel har uppstått. Denna sida kanske inte längre svarar förrän den laddas om.