Begränsad framkomlighet till kliniken

Just nu pågår vägarbete på en del av Erikslustvägen och i rondellen Erikslustvägen-Köpenhamnsvägen. Det begränsar framkomligheten till kliniken från detta håll och vi rekommenderar er därför att ta en annan väg till oss. Arbetet väntas pågå till årsskiftet 24/25.

Patient hos oss

Vår ambition är att ge våra kunder personlig service i kombination med förstklassig djursjukvård. Vi har specialiserat oss på undersökning och behandling av hundar, katter och mindre sällskapsdjur.

Bra att ta med inför ett besök

  • Registrerings- och försäkringsbevis (försäkringsbolag och försäkringsnummer)
  • Vaccinationsintyg och eventuellt pass. 
  • Står ditt djur på någon medicin? Skriv gärna ner vilken typ av medicin, dos och styrka den får. Det är även viktigt att vi får reda på om ditt djur är överkänslig mot något läkemdel. 
  • Betalkort (sedan september 2019 är vi kontantfria. Betalning kan ske med kort eller swish. Vi fakturera ej). 

Vid misstanke av smitta dvs om ditt djur har diarré, kräkningar, nysningar eller klåda ber vi er lämna ert djur i bilen/utanför vid anmälan. Efter att ni anmält er i receptionen visas ni in till ett avskilt rum, längre ner på kliniken. 

Vänligen håll din hund kopplad under er vistelse hos oss och låt den inte hälsa på andra hundar. Detta för att undvika/minska smittspridning och för att alla djur och djurägare inte vill hälsa. Se även till så att hunden inte kissar inne i butiken. 

Inför operation

Inlämning på operationsdagen sker normalt sett mellan 08:00-08:30 i våra operationslokaler på Köpenhamnsvägen 46, 50 m längre ner på gatan. En sköterska tar då emot alla operationspatienterna. Är annan tid aktuell i ert fall så får ni besked på det. Hemgång sker efter överenskommelse med den personal som är i tjänst den aktuella dagen, som regel senast kl 16:15. 

Att tänka på inför operation

  • Vi rekommenderar att hunden/katten äter 1/4 portion, mjukmat, samma morgon kl 06:00 samt får fri tillgång till vatten fram tills besök. 
  • Står ditt djur på mediciner om morgnarna av någon anledning, t.ex. hjärtmedicinering, så ska dessa som regel ges som vanligt på morgonen. Fråga oss gärna om du är osäker. Meddela operationspersonalen vid lämningen på morgonen vad ditt djur har fått för medicin och när.
  • Hundar som ska genomgå någon form av kirurgi i hud eller buk bör badas ordentligt dagen innan, gärna med klorhexidinschampo. Detta är för att minska risken för infektioner i hundens operationssår, samt för att minska risken för kontamination av operationsutrymmen och därmed andra djur. Är din hund bokad för tandbehandling behöver ni inte bada honom/henne dagen innan.
  • När det gäller katter så är dessa ofta svåra att bada, men de är också som regel renare i huden än hundarna. Vet man att katten går att bada så är det dock bra om man gör det, bortsett från de som ska på tandbehandling som ej behöver badas innan.
  • På små individer (djur under 5 kg) är det bra att ha täcke eller liknande på för att hålla värmen före och efter operation. 
  • Det är viktigt att djuret är väl rastad före inlämning.

Inför ultraljudsundersökning

Inför ultraljudsundersökning ska djuret vara fastande, minst sex timmar, men ha fri tillgång till vatten. Vid undersökning av urin och urinblåsa ska hunden/katten inte ha kissat innan besöket. Det är viktigt att det finns urin i blåsan för att kunna göra en bra undersökning av blåsan och för att vid behov kunna ta ett urinprov. Hundar ska alltså inte rastas innan och bör med fördel lyftas in från bilen så de inte hinner kissa på vägen in till kliniken. För katter bör man plocka bort kattlådan fyra timmar innan undersökningen.

Vid undersökningen kommer djuret att rakas på magen samt ligga på rygg i en mjuk dyna. Detta kan ofta göras vaket, men man kan också behöva ge lugnande läkemedel för att kunna utföra en ordentlig undersökning. Behovet av lugnande avgörs vid undersökningstillfället. Besöket tar 0,5-1 timme beroende på vad som ska undersökas och om lugnande behövs eller ej.

Att ta urinprov hemma

Vid vissa hälsotillstånd kan det vara aktuellt att ta med ett urinprov till veterinärbesöket. Nedan följer lite tips om hur detta görs.

KATT: Rengör kattens låda noggrant och torka torrt. Lägg i "Catrine Pearl" som finns att köpa i butiken isället för sand. När katten kissat på lådan häller man över urinen i en väl rengjord behållare och ställer i kyl fram till besöket. Ta gärna urinprovet så nära inpå besöket som möjligt.

HUND: Urinprovet tas med fördel på morgonen samma dag som veterinärbesöket. Torka rent vid vulva/förhuden innan provet tas. Ta urin från mittstråle (låt hunden kissa ur lite urin innan provet tas så blir det mindre förorenat). Försök undvika att det kommer med skräp i provet. Förvara urinen i en väl rengjord behållare och ställ i kyl fram till besöket.

På kliniken har vi ett kit med behållare för urinprovtagning som du kan hämta hos oss.

Vår butik

Med hjälp av utbildade kostrådgivare kan vi hjälpa dig att välja rätt sorts foder till ditt husdjur. I butiken erbjuds kvalitetsfoder av märkena Royal Canin, Hill´s, Purina och Specifik till både hund och katt. På grund av brist på utrymme har vi svårt att lagerhålla alla fodersorter men beställer gärna hem det foder om önskas. Vänligen kontakta kliniken i god tid vid beställning av ett specifikt foder.

I butiken har vi även djurvårdsartiklar, olika varianter av tuggben och godis, kosttillskott vid led- och magproblem samt pälsvårdsprodukter för friskvård och vid hudproblem. 

Error

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.