Örebro

AniCura Kumla Djursjukhus

Vi finns alltid här för dig och ditt djur! Hos oss kan du få hjälp med allt från akutfall och intensivvård till friskvård. Vi gör allt för att du och ditt djur ska få bästa vård och vara i trygga händer. Lokalerna är välutrustade och vi är redo för akuta fall årets alla dagar. Djursjukhuset har även en egen rehabavdelning med pool för simning samt vattentrask och laserbehandling.

För djurägare

Välkommen till AniCura Kumla Djursjukhus

Boka tid nu
För veterinärer

Remittera en patient

Skapa remiss

Valpvaccination 250 :- (ord pris 650 :- )

1–31 maj har vi erbjudande på grundvaccinationen för din valp som är 12–13 veckor eller ca 1 år. För att ta del av erbjudandet önskar vi att du går med i vår digitala valpskola anicura.se/valpar och visar upp din registrering i receptionen när du kommer på ditt bokade besök. Erbjudandet gäller ej vaccination av valpkull och kan ej kombineras med andra erbjudanden.

I norra Kumla i nära anslutning till motorvägen finner du vårt 1200 kvm stora Akutdjursjukhus.

Till oss är du välkommen med akut sjuka djur eller för tidsbokning. På AniCura djursjukhuset i Kumla jobbar ca 65 medarbetare, en blandning av  veterinärer, legitimerade djursjukskötare och djurvårdare. Vi jobbar i team på våra olika avdelningar och strävar alltid efter att erbjuda bästa möjliga vård för våra patienter.

Behöver ni komma till oss akut?

Att bedöma hur ett djur mår per telefon kan vara svårt. För att hjälpa oss i den bedömningen finns det några saker du som djurägare kan ta reda på inför samtalet

Hur andas ditt djur?

Låter det som att djuret andas tungt? Antal andetag per minut? I vila tar hundar och katter normalt ca 10-20 andetag per minut. Katter andas ofta så pass ytligt att det kan vara svårt att se andningsrörelserna.

Vilken färg har slemhinnorna?

Lyft på läppen och ta en titt. Normal slemhinnefärg på hund är rosa, ungefär som vårt eget tandkött. Kattens slemhinnor kan vara litet svårare att bedöma och tenderar att vara blekrosa.

Hur snabbt slår hjärtat?

Räkna hjärtslagen per minut med handflatan mot bröstkorgen eller känn efter pulsen på insidan av låret nära ljumsken.

  • Normalt slår en stor hunds hjärta 60-100 slag per minut.
  • En mindre hunds hjärtfrekvens är litet högre, 80-120 slag per minut.
  • Kattens hjärta slår ännu snabbare, 160-220 slag per minut.

Ta tempen!

Normal kroppstemperatur för både hund och katt är 38-39 grader (mäts i ändtarmen)

Om ditt djur inte alls mår bra är det bättre att ringa oss utan dröjsmål än att förlora tid på att t.ex. leta efter en febertermometer. Du känner ditt eget djur allra bäst. Om du är orolig är du alltid välkommen in för en första sköterskebedömning.

Vad händer när ni kommer fram till djursjukhuset?

Om tillståndet för ditt djur är livshotande gör vi vårt yttersta för att ta hand om er direkt vid ankomst. Vid mindre kritiska sjukdomstillstånd anmäler ni er i receptionen och får sedan vänta på er tur. Inom kort gör en akutsköterska en första bedömning av ditt djur, en så kallad triagering. Efter det får ni vänta på veterinären. På akuten tar vi alltid sjukast djur först och det kan därför medföra en del väntetider. 

Ta gärna med en bra bok, mobil och laddare samt någonting gott att knapra på. Förutom kaffe och te finns det en mat och snacksautomat i vårt väntrum.

Får ni komma in direkt eller är det väntetid?

Ibland är det bråttom. För att sjukaste djuret ska få vård först arbetar vi på akutmottagningen med en kontinuerlig bedömning av de djur som väntar på akuten. Baserat på sjukdomstillstånd tas djuren in för undersökning i olika takt. Detta innebär att du ibland kan behöva vänta på din tur. Även om väntetiden kan kännas lång är det bättre att inte vara den som behöver vård allra först. 

Vi gör vårt bästa för att hålla väntetiderna så korta som möjligt. Om det är många sjuka djur som väntar och ditt djur bedöms stabilt med en sjukdomsbild som inte brådskar kan vi råda er att boka in tid längre fram istället. 

Från kliniken

Senaste uppdateringar

  • Kampanj simintro

Läs mer:

  • Datortomografi, ofta kallad CT, är en skiktröntgenteknik som ger tvärsnittsbilder av patienten. Vid undersökningen ligger patienten sövd och beroende på vilka delar man vill scanna tar det ca 15-30 min.

    Läs mer om detta

  • Simträning är ett både roligt och skonsamt sätt att träna sin hund på och en populär träningsform. Inte bara i rehabiliteringssyfte utan även som ett komplement till den dagliga träningen hos friska djur.

    Läs mer om detta

  • Hundar och katter, både aktiva och mindre aktiva råkar ibland ut för skador på muskler, senor eller ligament. Dessa djur kan med rätt behandling återgå till vanligt eller ett bättre liv än man från början hade trott.

    Läs mer om detta

Träffa våra veterinärer direkt i mobilen

Besök i appen är kostnadsfria. Detta gäller oavsett tid och omfattar alla hundar och katter, både försäkrade och oförsäkrade. Ingen fråga är för stor eller liten, hör av dig till oss så hjälper vi er!
Read more about the app

Want to download directly?

Get it on Google PlayDownload on the App Store

Error

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.