Hundsim på AniCura Kumla

Simträning är ett både roligt och skonsamt sätt att träna sin hund på och en populär träningsform. Inte bara i rehabiliteringssyfte utan även som ett komplement till den dagliga träningen hos friska djur.

Varför simträna med din hund?

Fördelarna med simträning är många. Den ger en mycket effektiv muskel- och rörelseträning med minimal belastning av skelett och leder. Träningen stärker muskulaturen runt lederna och därmed ges ett ökat stöd. Det är även ett utmärkt sätt att träna kondition och styrka. Så gott som alla muskelgrupper får arbeta genom att de kontraheras och sträcks ut i mjuka och jämna rörelser, cirkulationen ökar och muskler byggs upp.

Simträning för viktminskning

Eftersom simning är en skonsam träningsform lämpar den sig mycket bra för den överviktiga hunden eller katten. Lederna belastas minimalt och djuret går vanligtvis snabbare ner i vikt.

Simträning som träningsform

Simträning för aktiva hundar är ett bra komplement till fysisk träning och ett utmärkt sätt att träna kondition och styrka. Inte minst under vinterhalvåret då det det är för kallt i vattnet ute. 

Simträning som rehab

En annan viktig funktion som simning har är att en hund eller katt med neurologiska skador långsamt kan komma igång med att använda sina extremiteter. Då simrörelsen liknar travrörelsen är det ett bra sätt att lära djuret att gå igen. Många gånger används simningen och/eller water treadmill som en skonsam träningsform för hundar eller katter som är på väg tillbaka efter en skada. 

Vill du börja simträna med din hund eller katt?

På AniCura Kumla Djursjukhus har vi en stor pool och erbjuder simträning för både hund och katt 7 dagar i veckan. Som en introduktion till simträningen måste du först genomgå tillfällen tillsammans med en instruktör innan du får simma själv med ditt djur. 

När du har gått en simskola eller introduktion med instruktör kan du simma själv med din hund.

Poolen

Poolen är 6x3meter och håller värmen på ca 25-26 grader. Det finns även möjlighet att starta en undervattenström för mer motstånd i poolen. 

Error

Ett fel har uppstått. Denna sida kanske inte längre svarar förrän den laddas om.