Patient hos oss

Vård som präglas av omtanke och omsorg för patienter och deras ägare. Det är vad du får när du tar ditt djur till Djursjukhuset i Hässleholm. För hundar och katter bedriver vi djursjukvård av hög kvalitet och enligt väl beprövade behandlingsmetoder.

Akut - ring oss alltid först

På akutmottagningen ges möjlighet till veterinärbesök utan tidsbeställning. Här finns alltid en veterinär som arbetar i team med en eller två djursjukskötare.

Ring till oss innan du är på väg in med ett svårt skadat eller sjukt djur. Vi har då möjlighet att förbereda för behandling av ditt djur. Vid ankomst till akutmottagning görs en bedömning av patienterna som prioriteras efter hur sjuka eller skadade de är enligt en förutbestämd skala. Principen är att först hjälpa djur som har svårt med andning, blöder eller är i chock.

Checklista att ta med

  • Djurets försäkringsbrev, pass och vaccinationskort. 
  • Skriv ner eller ta med eventuella mediciner som ditt djur äter
  • Betalkort, eller möjlighet till Swish
  • Legitimation
  • Kontrollera om ditt djur behöver vara fastande inför sitt besök

Om ditt djur har nysningar, klåda, kräkningar, diarré, infekterade sår eller andra symptom som tyder på smittsam sjukdom ber vi er att lämna ert djur i bilen/utanför. Efter att ni anmält er i receptionen visar vi er till vår infektionsavdelning.

Vi är tacksamma om du..

Håller din hund kopplad under er vistelse hos oss och inte släpper fram den för att hälsa på andra. Detta främst för att undvika smittspridning samt att alla djur och djurägare inte vill hälsa. Respektera detta. 

Ser till att din hund inte kissar på saker i butiken.

Transporterar katter i transportbur, transportväska eller i sele med koppel. Katter kan bli skrämda av andra djur och kan då vara svåra att hålla kvar i famnen.

Undviker starka parfymer av hänsyn till allergiker

Uteblivet besök

Hör av dig om du inte kan komma till ett bokat besök, då kan någon annan få din tid. Enkla besök på mottagningen ska avbokas senast 24h före utsatt tid och planerade operationer samt besökt till specialist senast 48h före utsatt tid annars registreras besöket som uteblivet. Om du uteblir från ett tidsbeställt besök utan att ha lämnat återbud får du betala en avgift. För enkelt besök hos veterinär eller sköterska är avgiften vid uteblivande 350 kronor och för uteblivet besök hos specialist eller bokad operation är avgiften 700 kronor.

Vår vårdhygien och antibiotikapolicy

Vi på AniCura Djursjukhuset i Hässleholm arbetar aktivt med att optimera vårdhygien i alla processer som rör våra patienter, detta för att öka patientsäkerheten och förebygga smittspridning.

Error

Ett fel har uppstått. Denna sida kanske inte längre svarar förrän den laddas om.