Kris
Leg. Veterinär

Kris

Legitimerad veterinär
Leg. Veterinär
Kris
Legitimerad veterinär

Specialitet

  • Ortopedi och neurokirurgi.

Utbildning

  • Veterinärexamen 2003 vid University of Ghent, Belgien.

Kris tog sin examen 2003 i Belgien och började därefter arbeta som klinikveterinär och kirurg på Medical center for small animals i Amsterdam, ett av de största specialistdjursjukhusen för hund och katt i Nederländerna. 2012 flyttade Kris till Sverige för att arbeta på AniCura Falu Djursjukhus. Sedan januari 2016 arbetar Kris på AniCura Djursjukhuset i Jönköping. Här utför Kris regelbundet ingrepp som artroskopi, TTA, TPLO, diskbråck, patellaluxation och frakturkirurgi.

Kris tycker att det bästa med att arbeta på djursjukhuset är kombinationen av flertalet mycket kompetenta kollegor tillsammans med ett stort utbud av utrustning som möjliggör den bästa diagnostiken. Tillgången till exempelvis modernt ultraljud och skiktröntgen i samband med de rehab- och eftervårdsmöjligheter som ingår i djursjukhusets utbud underlättar Kris dagliga arbete som ortoped. Kris tycker att det är fantastiskt att kunna erbjuda patienter och djurägare fullservice, kombinationen av allt från undersökning och behandling till eftervård under ett och samma tak. 

Det bästa med att arbeta som veterinär, och i synnerhet som ortoped, är enligt Kris att kunna hjälpa djuren till att få en bättre livskvalitet. Att direkt kunna se resultatet av en behandling eller ett ingrepp då djuret med hjälp av ett kirurgiskt ingrepp blir bra igen. Helt enkelt möjligheten att erbjuda patienterna den bästa möjliga vården och omsorgen. 

Error

Ett fel har uppstått. Denna sida kanske inte längre svarar förrän den laddas om.