Webb- och integritetspolicy

Webb- och integritetspolicy

AniCura värderar skyddet av personuppgifter, och vi lägger därför stor vikt vid att skydda din integritet.

Denna integritetspolicy förklarar och förtydligar hur vi som personuppgiftsansvarig behandlar våra besökares och kunders personuppgifter enligt (EU) 2016/279, den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR). Denna policy gäller i situationer där AniCura AB (”AniCura”, ”vi”, ”oss” och ”vår”) behandlar personlig information som samlats in från webbplatsen. Genom att använda vår webbplats godkänner du att din personliga information behandlas i enlighet med denna integritetspolicy.

Ändringar i denna integritetspolicy

AniCura förbehåller sig rätten att uppdatera eller ändra denna policy när som helst och du bör regelbundet besöka denna webbplats för att få den senaste versionen.

Senast uppdaterad: 2018-05-24

Upphovsrätt, varumärken och villkor för användande

Innehållet på denna webbplats är upphovsrättsligt skyddat och tillhör AniCura. AniCura är ett skyddat varumärke. Det är inte tillåtet att beskära, byta färg på eller ändra logotypen på något sätt. Samtliga varumärken, logotyper, symboler, bilder och andra kännetecken tillhör AniCura om inte annat anges.

Samtliga bilder får användas och publiceras i samband med artiklar och intervjuer i vilka AniCura är inblandad i eller omnämns förutsatt att upphovsrätt, ”Copyright AniCura” alltid anges vid publicering.

Om inte annat uttryckligen anges är det tillåtet att kopiera, skriva ut och sprida publicerade dokument på webbplatsen, förutsatt att:

Det är inte tillåtet att modifiera, använda eller förmedla informationen från denna webbplats i kommersiellt syfte. Obehörig användning eller distribution av material från AniCuras webbplatser kan leda till civilrättsliga eller straffrättsliga påföljder enligt gällande lagstiftning. AniCura kan komma att utöva sina immateriella rättigheter i den utsträckning lagen tillåter.

Informationspolicy

AniCura ansvarar under inga omständigheter för direkta eller indirekta skador, följdskador eller andra skador som uppstår till följd av eller på något sätt i anslutning till användning av användandet av webbplatsen eller dess innehåll.

Andra webbplatser

På webbplatsen kan det finnas länkar till andra webbplatser som ägs av tredje part. Sådana länkar tillhandahålls som hjälp för besökaren. AniCura tar inget ansvar för innehåll, korrekthet i information eller sekretessrutiner på sådana webbplatser.

Vilka personuppgifter samlar vi in och hur används dem?

Inga bilder på djurägare eller patienter har publicerats utan djurägarens skriftliga medgivande. AniCura fäster stor vikt och respekterar den personliga integriteten och samlar inte in eller bearbetar personuppgifter såvida inte den berörda individen skickat in sådana frivilligt. AniCura följer nationella dataskyddslagar som styr användning och insamling av data.

Det kan hända att vi ber dig att lämna ut personlig information, t ex vid registrering eller deltagande i en kundundersökning eller för att du vill få information tillsänt dig. När du lämnar personlig information till AniCura kan det hända att vi använder denna för att kontakta dig. Anledningen till att AniCura gör dessa registreringar är att vi vill utveckla vår service och våra tjänster samt informera våra kunder om nya tjänster och erbjudanden som kan intressera dem. AniCura följer gällande lagstiftning för hantering av personuppgifter och lämnar inte ut personligt identifierbar information till tredje part utan legitima skäl.

Vi använder dina uppgifter för de ändamål och baserat på den lagliga grund som anges nedan:

För att hantera kundserviceärenden, reklamationer och garantier. Baserat på vårt berättigade intresse för att vi ska kunna hjälpa dig vid förfrågningar om våra tjänster/produkter (kundserviceärenden), på en rättslig förpliktelse (reklamationer) och på vårt avtal med dig (garantier).

För att kunna skicka generella erbjudanden via e-post, sms, post, digitala banners eller sociala medier. Baserat på vårt berättigade intresse av att kunna ge befintliga kunder erbjudanden om nya produkter och kampanjer. Vill du inte längre ha erbjudanden från oss kan du alltid avregistrera dig från våra utskick, välja att sluta följa oss eller blockera oss från sociala medier.

För att kunna göra förbättringar av teknisk funktionalitet, tjänster och produkter. Baserat på vårt berättigade intresse av att kunna göra uppdateringar av den teknik som gör det möjligt för dig att kunna besöka vår webbplats. Samt för att förhöja kundupplevelsen genom att både förbättra befintliga och utveckla nya tjänster och produkter.

E-post

När som helst efter att du har accepterat att ta emot erbjudanden eller information från AniCura kan du avanmäla ditt intresse. I alla e-postutskick som du får från AniCura ska det finnas en tydlig hänvisning till hur du enkelt tackar nej till fler utskick.

Policy för användargenererat innehåll

Som användare av webbplatsen accepterar du att det du skriver publiceras och därmed kan läsas av andra användare. Inlägg och kommentarer är inte förhandsmodererade av AniCura. Som användare av denna webbplats är du själv juridiskt ansvarig för innehållet i inlägg och kommentarer.

För innehåll som publiceras på denna webbplats gäller följande riktlinjer:

AniCuras användning av cookies

Denna webbplats använder cookies som hjälper oss att anpassa vår webbplats för våra besökare. Cookien i sig innehåller inte någon personlig information, som din e-postadress eller ditt namn, utan används endast för att förenkla för dig i användandet av vår webbplats. Vi sparar inte personlig information om våra besökare.

Enligt lagen om elektronisk kommunikation, och i överensstämmelse med liknande lagstiftning i andra medlemsländer inom EU, ska alla som besöker en webbplats med cookies få information om att webbplatsen innehåller cookies, vad dessa används till, hur de kan undvikas samt samtycka till användningen av dem.

Cookies kommer inte att påverka din dator på något sätt. Det finns två typer av cookies. Den ena kallas för temporär cookie. Den fungerar så att den lagras tillfälligt i din dators minne när du är inne och surfar på sidan, för att sedan försvinna i samband med att du stänger din webbläsare. Den andra typen av cookie, permanent cookie, sparar en fil under en längre tid på din dator. Den använder vi oss av för att göra det enkelt för dig när du återbesöker anicura.se. Det innebär att sådant som din senast valda klinik sparas. Det är alltså enbart för att du inte ska behöva göra samma val på nytt nästa gång du besöker hemsidan.

Idag sätter vi cookies för:

Analytics

Vi använder Google Analytics (https://analytics.google.com/) för användningsstatistik för webbplatser. IP-adresser är anonymiserade, och vi lagrar inte någon personligt identifierbar information. Uppgifterna behålls i högst 24 månader.

Vi använder Google Adwords för att följa besökare som besöker vår sajt och sedan kunna erbjuda skräddarsydda reklamupplevelser, samt Google Tag Manager för att styra ovanstående cookies och se till att de fungerar som dom ska och inte samlar mer data än de behöver.

Diagnostik

Vi använder webbplatsövervakningsverktyget Rollbar (https://rollbar.com) för att spåra tekniska fel som uppstår i webbläsaren. Detta gör det möjligt för oss att identifiera tekniska problem som användare kan ha när de besöker våra webbplatser. Felmeddelanden loggades med information om operativsystemet och de använda webbläsarversionerna. Vi lagrar inte någon personligt identifierbar information.

Webbplatsfunktioner

Cookies som kommer från webbplatsens domän används för att stödja webbplatsfunktioner som kräver att data kvarstår på sidvisningar och sessioner. Exempel är att behålla artikelfilterinställningar och visa rätt navigering för det senast besökta djursjukhuset eller kliniken. Vi lagrar inte någon personligt identifierbar information.

Om du vill undvika cookies

Du kan själv välja om du vill acceptera cookies på din dator. Om du inte vill ta emot dem kan du själv göra en inställning på din dator som gör att din webbläsare automatiskt tackar nej till cookies, alternativt välja att bli informerad varje gång en webbplats begär att få lagra cookies. Detta innebär dock att vi inte kan garantera att samtliga delar av webbplatsen fungerar som de ska. Du kan när som helst radera cookies manuellt från din hårddisk.

Hur vi behandlar personuppgifter

Klicka här för att läsa mer om hur vi hanterar personuppgifter.

Hur du kontaktar oss

Om du har några frågor angående denna integritetspolicy, vår behandling av personuppgifter eller vill kontakta oss angående dina personuppgifter, hör av dig via e-post till din klinik (kontaktuppgifter hittar du här).