Leg. djursjukskötare

Lite om mig

Arbetat här sedan: januari 2009

Mitt första jobb som djursjukvårdare fick jag på Åkersberga djurklinik, det var sommaren 1996. Efter har jag gått vidare till att jobba på både djursjukhus och andra mindre kliniker. I samband med förberedelser inför och under studierna på SLU arbetade jag som djurskötare på en får- och nötgård och extra som djursjukvårdare. När jag tagit min Lantmästarexamen arbetade jag en säsong som arealkontrollant på länsstyrelsen i Jönköpings län och efter det fick jag jobb på Stora Segerstads Naturbruksgymnasium som ekonomilärare. Efter den lilla omvägen i livet var suget efter djursjukvården för stort att ignorera så jag återvände och började här på Veterinärhuset. 

Jag har en liten avelsbesättning av rasen Gotlandsfår. De ger ett fantastiskt kött och vackra skinn. En liten strykarkatt får också lite kärlek och mat när han väljer att hälsa på.

Utbildning

På gymnasiet studerade jag till undersköterska (1989-1991) och  läste till Lantmästare vid Sveriges Lantbruksuniversitet (2004-2006). Då passade jag också på att gå en kurs i Hund- och kattetologi (2006). Under åren har det blivit ett flertal kurser bland annat i anestesiologi och i tandvård. Jag blev Leg. djursjukskötare 2014.