Toggle menu

Sonja Gustavsson


Leg. djursjukskötare

Utbildning

Jag är i grunden Undersköterska och har kompletterat med Läkemedelshantering C15 och kurser i röntgen och hundens- och kattens sjukdomar. Jag blev Leg. djursjukskötare 2014.

Specialområde

Serviceinriktad! Jag älskar att prata med människor och känna den där kontakten med djurägaren. Med min breda kunskap ger jag mer än gärna råd till nyblivna djurägare. Jag är också speciellt intresserad av kaniner och andra smådjur, vilket kanske syns i mitt hem, och delar gärna med mig av min kunskap.

Lite om mig

Arbetat här sedan: september 2000

Uppvuxen och omgiven av djur har intresset alltid funnits där. Jag har ridit sen jag var 7 år. När jag blev äldre spenderade jag somrarna med att jobba med hästar. Att arbeta med djur i vuxen ålder har därför alltid funnits där som en gammal flickdröm. 

Jag började senare att arbeta på hemtjänsten där jag sedan vidareutbildade mig till undersköterska. Vid den tiden skaffade jag även min första hund och var väldigt aktiv i brukshundsklubben. Det var även via klubben jag träffade Veterinärhusets grundare Elsie och hennes hundar. Den gamla flickdrömmen om att arbeta med djur dök ibland upp och när jag såg en annons i tidningen för en tjänst på Veterinärhuset tog jag chansen, resten är historia!

Jag är praktiskt lagd och gillar när det händer saker. Mig träffar ni både i butik och på rummen, jag är även ibland rösten som svarar på era frågor i telefonen. 

Hemma på gården finns det olika djur i alla former och storlekar, bl.a. hund, katt, marsvin och kaniner. Bichon havanaisen Thello tränar jag vardagslydnad och viltspår med och åker även på en och annan utställning.