Legitimerad veterinär. Tjänstledig.

ann-mari.kjellgren@anicura.se

Ann-Mari tog sin veterinärexamen i Uppsala 1987 och började därefter att arbeta som klinikveterinär vid Djursjukhuset i Örebro.

Sedan 1993 är Ann-Mari göteborgare och har här tjänstgjort på Blå Stjärnans Djursjukhus fram till 2007 då hon blev en av grundarna till AniCura Västra djursjukhuset.

Ann-Mari Kjellgren har en lång erfarenhet och hög kompetens inom bl a invärtes medicin, hjärtsjukdomar, hudsjukdomar, hormonella sjukdomar och reproduktion samt ultraljudsdiagnostik. Hon är en av få veterinärer i Västsverige som har rätt att utföra artificiell insemination (AI-kompetens) på hund och katt.

Ann-Mari har under åren gått ett flertal fortbildningar inom ffa invärtes medicin, hjärtsjukdomar och ultraljudsdiagnostik.

På AniCura Västra Djursjukhuset har Ann-Mari ansvaret för hjärtundersökningar och utför hjärtultraljud. Tillsammans med Elisabeth Bademo ansvarar Ann-Mari för cytostatikabehandlingar i samband med tumörsjukdomar.

Utbildning

Veterinärexamen 1987. Specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar. Kompetens för artificiell insemination av hund och katt.

Specialområde

Invärtesmedicin. Hudsjukdomar. Reproduktionssjukdomar. Tumörsjukdomar. Ultraljudsdiagnostik.