Legitimerad veterinär.

anders.furvik@anicura.se

Anders tog sin veterinärexamen i Uppsala 1987. Han har sedan dess arbetat på flera större djursjukhus samt djurkliniker i Sverige. De senaste 10 åren (1997-2007) har han arbetat på Blå Stjärnans Djursjukhus i Göteborg med stark inriktning på ortopedi, traumakirurgi, kirurgi, neurologi/ryggkirurgi samt hältutredningar. Han har under åren handlett och vidareutbildat ett flertal veterinärer. Anders är en av grundarna till AniCura Västra djursjukhuset.

Anders har en gedigen utbildning och kompetens och har under åren gått ett flertal fortbildningskurser inom ffa ortopedi och kirurgi både i Europa och USA. Han deltar regelbundet i såväl nationella som internationella konferenser, symposier och kurser för att kunna hålla sig i fronten vad gäller teknikutveckling och nya behandlingsmetoder. Anders Furvik är en av få veterinärer i Sverige som utför korsbandsoperationer med sk TPLO teknik och han var först med att utföra detta ingrepp i Västsverige. 

På AniCura Västra Djursjukhuset kommer Anders även i fortsättningen att utföra avancerad kirurgi med senaste utrustning i toppmoderna operationslokaler.

Anders är sedan ungdomstiden en aktiv jägare och har därför stor kunskap om jakthundarnas sjukdomar och skador.

Utbildning

Veterinärexamen 1987. Specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar.

Specialområde

Ortopedi och frakturkirurgi. Traumakirurgi. Kirurgi. Hältutredningar. Neurologi.